RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OMDISKUTERT: Dommer Tom Harald Hagen valgte å gi rødt kort til kaptein Aksel Berget Skjølsvik for taklingen av Moryke Fofana. Det ble en mildt sagt omdiskutert avgjørelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OMDISKUTERT: Dommer Tom Harald Hagen valgte å gi rødt kort til kaptein Aksel Berget Skjølsvik for taklingen av Moryke Fofana. Det ble en mildt sagt omdiskutert avgjørelse. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Fy f**n, jeg blir kvalm

Sist oppdatert:
Sandnes Ulf-kapteinen raser mot dommeren etter tapet mot Lillestrøm.

LILLESTRØM – SANDNES ULF 4-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm vant fortjent 4-1 mot Sandnes Ulf søndag kveld, men det skjedde ikke uten dramatikk.

Dommer Tom Harald Hagen, som hadde gjort seg bemerket med å dømme straffe til vertene i første omgang, havnet nok en gang i sentrum på stillingen 2-1 til LSK et kvarter før slutt.

Da Sandnes Ulf var inne i en god periode og jaktet utligning skjedde nemlig som trolig vil bli heftig diskutert i Rogaland søndag kveld.

Moryke Fofana ble spilt alene gjennom på et høytstående bortelag, og kaptein Aksel Berget Skjølsvik kom stormende til og feide bort ballen fra LSK-vingens bein.

Dommer Hagen mente imidlertid at situasjonen tilsvarte frispark, og at Skjølsvik dermed fratok LSK en klar målsjanse, noe som medførte at han viste kapteinen det røde kortet. Bortelaget protesterte heftig, men til ingen nytte.

- Jeg blir kvalm
Etter kampen var Sandnes-kapteinen langt nede.

- Jeg synes det er rart at ingen ser at jeg tar ballen når det er fire dommere. Det er kjipt for meg, det er det første røde kortet i Tippeligaen for min del. Nei, fy f**n, jeg blir kvalm, sier Skjølsvik til Nettavisen.

- Du bruker ord som kvalm?

- Ja, jeg gjør jo det. Det blir tøft å sove i kveld. Vanligvis er det på grunn av en dårlig kamp jeg ikke får sove, men dette er bare trist, sier han.

Han mener taklingen er den beste han gjorde i hele kampen, og at han ble satt ut da han fikk se farget på kortet dommeren holdt i hånda.

OPPGITT: Asle Andersen.

- Jeg ble sjokkert. Jeg så også at han ventet med å dra opp det røde kortet, og jeg vet ikke hva han dreiv med. Jeg vet ikke om han vurderte å ombestemme seg, eller hva det var, sier han.

- Utrolig surt
Sandnes-trener Asle Andersen er svært oppgitt når han møter Nettavisen etter kampen.

- Ballen skyter fart 60 meter, og det tyder på at Aksel er krystallklar på ball. Jeg tror samtlige opplevde den situasjonen som feil idømt, sier Andersen til Nettavisen.

- Hvordan føles det nå?

- Vi var virkelig på vei inn i kampen, og det røde kortet tar fra oss muligheten til å ta poeng her. Det er utrolig surt, mener Andersen.

- Må se hvem som har rett
Tom Harald Hagen brukte lang tid på å komme ut av dommergarderoben etter kampen. Da han møtte opp, sto han rakrygget og svarte på spørsmål om rødt kort-situasjonen.

- Fra min vinkel opplever jeg det som et frispark. Da er jeg nødt til å følge det opp (med et rødt kort). Jeg har fått reaksjoner fra Sandnes Ulf om at det ikke skulle vært frispark, og da må vi hjem og se hvem som har rett, sier Hagen.

- Asle Andersen mener ballen skyter så mye fart at det skal være lett å se at taklingen var ren på ball.

- Som jeg sier, jeg oppfatter det som et frispark der og det. Det kan vise seg at det er feil, men det skal vi hjem og se på nå, sier Hagen til Nettavisen.

- Kunne skadet Fofana
Lillestrøm-trener Magnus Haglund tar Hagen i forsvar.

- Skjølsvik er borte i ballen, men han er også borte i Fofana. Dommeren kan bedømme det som en fantastisk takling, men han er borte i Fofana og taklingen blir ganske farlig. Det er en takling som kan skade spillere, og dommeren reagerer kanskje på det. Men det er vanskelig å se, sier Haglund til Nettavisen.

Nå vurderer Sandnes Ulf å anke det røde kortet til Norges Fotballforbund, i håp om at Skjølsvik slipper karantene.

- Hvis ikke den anken går gjennom, skjønner jeg ikke hva som skal til for å lykkes med en anke, forteller Skjølsvik.

LES OGSÅ:Sjekk den Donald-kulen!

HER SKJER DET: Dette er taklingen som førte til rødt kort for Aksel Berget Skjølsvik.

To minutter etter det røde kortet avgjorde Fofana kampen med sin 3-1-scoring, og da Ohi Omoijuanfo banket inn en kandidat til årets mål fra 25 meter på overtid, var all tvil borte. Lillestrøm kunne dermed feire tre fortjente poeng søndag kveld.

- Klart beste laget
Kampens første målscorer Petter Vaagan Moen er naturligvis strålende fornøyd med seieren.

- Det ble bra etter hvert. Vi fikk en litt treg start, ballen gikk litt sakte og vi beveget oss ikke nok, og da ble det en duellkamp. Men vi jobbet oss sakte men sikkert inn i kampen, og sett under ett var vi det klart beste laget, sier Vaagan Moen til Nettavisen.

- Det hjalp med den utvisningen, men vi var solide og bra i dag. De skapte ikke mye, mener han.

Kaptein Frode Kippe er også fornøyd med lagets innsats.

- Dette ble en fin søndag. Det tok tid før det løsna, men vi tok seieren til slutt, sier Kippe til Nettavisen.

LSK åpnet best
Selve kampen startet med et Lillestrøm-overtak, men det skulle likevel ta 18 minutter før første målsjanse dukket opp på Åråsen, og det var på godt, gammelt LSK-vis en dødball som ble foranledningen. Nykommer Marius Lundemo hadde fått mye ros for en god dødballfot i forkant av hjemmedebuten, og mot Sandnes Ulf presenterte han den på et frispark fra 25 meter. Skuddet var hardt og velplassert, men Sandnes-keeper Hannes Halldorsson reddet til corner.

Noen minutter senere var Johan Andersson frempå med et fint skudd, men den ferske Sandnes-keeperen ryddet unna.

Gjestene fra Sandnes skapte ikke nevneverdig mye trøbbel for Lillestrøm før hvilen, og et skudd fra Aksel Berget Skjølsvik mot slutten av omgangen var det nærmeste de kom scoring.

Tempoet falt etter hvert drastisk i en ikke altfor underholdende førsteomgang, mye takket være to skader på Marius Lundemo og Palmi Rafn Palmason, som begge måtte av banen for behandling. Begge kom seg tilbake i spill, men det var ikke de eneste gode nyhetene hjemmelaget fikk før pause.

TRE POENG: Lillestrøm kunne juble for seier mot Sandnes Ulf søndag kveld. Her jubler Petter Vaagan Moen sammen med lagkameratene etter sin 1-0-scoring.

Straffescoring
I det 45. minutt gikk nemlig Palmason i bakken innenfor sekstenmeteren, og dommer Tom Harald Hagen pekte på straffemerket. Petter Vaagan Moen var som vanlig sikker fra ellevemeteren og dermed kunne Lillestrøm gå til pause med en nokså fortjent 1-0-ledelse.

Asle Andersen tok grep i pausen, og byttet ut Kent Håvard Eriksen til fordel for den spennende nykommeren Diego Rubio. Chileneren har etter rapportene scoret flest mål på Sandnes-treninger i vinter, og mot Lillestrøm fikk han sin første tippeligaomgang.

Men det var hjemmelaget som fortsatte å imponere på Åråsen, og anført av en god Marius Lundemo tok det bare et kvarter før 2-0 var et faktum. Nevnte Lundemo fikk ballen på høyresiden og kikket opp før han valgte å slå ballen inn i boksen. Ballen forandret retning i en Sandnes-spiller før den endte hos en umarkert Palmason på bakre stolpe, og han hadde ingen problemer med å sende Lillestrøm opp i 2-0.

ÅRETS MÅL? Lillestrøm-spiller Ohi Omoijuanfo gratuleres med 4-1 scoringen av Frode Kippe.


Rubios første scoring
Da trodde de fleste at kampen var avgjort, men nevnte Rubio ville det annerledes. Spissen reduserte til 2-1 etter 67 minutter med en avslutning fra 10 meter etter flott samspill med Steven Lennon, og plutselig levde kampen igjen.

Noen minutter senere burde innbytter Marius Helle ha sørget for utligning da ballen datt ned foran beina hans tre meter fra mål, men gultrøyene fikk blokkert.

Nykommer Tommy Høiland fikk ikke starte mot gamleklubben, men spissen fikk spille de siste 15 minuttene foran 5127 tilskuere på Åråsen. Det tok kun ett minutt før han fikk feire det første målet i LSK, men det var lagkamerat Fofana som sto for scoringen. Vingen dro seg ut til venstresiden og skjøt inn foran mål. Keeper Halldorsson var både uheldig og udyktig og klønet ballen i eget mål. Dermed gikk hjemmelaget opp til 3-1.

Ohi Omoijuanfo fastsatte sluttresultatet til 4-1 med et vakkert skudd på overtid.

Lillestrøms neste tippeligakamp spilles søndag om en uke, når Viking kommer på besøk til Åråsen. Sandnes Ulf skal ut mot Brann på hjemmebane dagen før.


LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere