*Nettavisen* Sport.

- Fy fader, jeg er mye bedre enn jeg hadde regnet med

DOBBELTSEIER: Petter Solberg vant begge de innledende heatene i rallycross-VM på Lydden Hill lørdag. Foto: (Viasat Motor)

Petter Solberg parkerte konkurrentene.

23.05.15 20:23

Petter Solberg vant for første gang begge de innledende heatene i rallycross-VM på Lydden Hill lørdag.

- Fy fader, jeg er mye bedre enn jeg hadde regnet med, sa Solberg.

Beste noen gang
Etter seieren i det første heatet, fikk Solberg en svak start i heat to, uten at det ødela for østfoldingen.

- Jeg la meg bak Johan Kristoffersen da jeg misset starten i heat to. Jeg lå fem millimeter bak, uten å touche, dytte eller kjøre på ham. Jeg har ikke byttet en eneste karosseridel hittil i år. Jeg skjønte at alternativsporet var min sjanse til å passere ham, sa Solberg til NTB.

- Jeg kom ut rett foran ham. Det beste resultatet jeg noensinne har hatt etter første dag i rallycross-VM, strålte Solberg.

Heat tre og fire kjøres søndag. Tidligere har bare Timur Timerzjanov og Timmy Hansen maktet å vinne begge lørdagsheatene i VM-sammenheng.

Grundige analyser
Lørdag avgjorde Solberg i alternativsporet mye fordi han har satt opp bilen ekstremt mot grus.

- Alle vil ha en bil som er god på asfalt, men første svingen her er på grus, og da kan jeg bremse senere og ta flere meter. Det ser ut til at våre grundige analyser fungerer bra. Vi har en god følelse foran søndagens kjøring, sa Solberg.

- Han er helt rå. For en pinse. Vi skal se junior på storskjerm her i morgen, sa Solberg.

Svenske Johan Kristoffersen, som er toer i VM-sammendraget – 22 poeng bak Solberg etter 3 av 13 runder, ble nummer to i begge lørdagens heat.

Tord Linnerud ligger på sjetteplass (10.- og 5.-plass lørdag) og Andreas Bakkerud (13.- og 6.) på åttendeplass før søndagens kjøring i England.

Lydden Hill er den mest legendariske banen i rallycross. Det var der det hele startet på 1960-tallet. Hele 14 ganger har nordmenn vunnet på Lydden Hill.

Legendariske Martin Schanche vant hele ti ganger der. Bare på nederlandske Eurocircuit i Valkenswaard (16 seirer) har nordmenn gjort det bedre i rallycross gjennom årene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.