*Nettavisen* Sport.

- Fy faen så kult

Foto: Jon Eeg (Scanpix)

ATEN (TV 2 Nettavisen): De norske dobbelsculler-gutta var overhodet ikke skuffet over å ende sist i lørdagens OL-finale. - Vi har gjort et meget bra mesterskap, sier de to.

21.08.04 12:53

Nils-Torolv Simonsen og Morten Adamsen kom til OL med en målsetting om å bli blant de ti beste. Drømmen var å få ro finalen.

Det ble oppfylt da den norske båten etter protest fra den norske lagledelsen ble dømt likt med USA etter fotofinish i semien. Dermed var det duket for noe så sjeldent som sju båter i OL-finalen.

- Fy faen så kult det var å ro A-finalen i OL, gliser "Nito" Simonsen etter å ha rodd inn til sjuende og siste plass.

Bra start
Den norske båten gikk ut i et voldsomt tempo, og lå på en oppsiktsvekkende fjerdeplass halvveis. Mot slutten møtte imidlertid duoen veggen med et smell.

- Målet var å gå ut i gulltempo. Men vi sprakk så det holdt, ler Simonsen.

- Vi visste egentlig at vi ikke kunne gjøre noe med de andre, men gikk likevel ut fort som f... for å prøve å skape en sensasjon. Men det gjorde vondt da vi møtte veggen, forsikrer han.

- Vi så en murvegg, tok fart og smalt hodet inn i den.

Tok en sjanse
De to tok en sjanse og tapte, uten å være alt for skuffet over det. Og de angrer overhodet ikke taktikken.

- Vi kunne sikkert kjørt annerledes, og forsøkt å safe inn en sjetteplass. Men det var ikke noe vits. Alt i alt har vi gjort et meget godt mesterskap, understreker Morten Adamsen.

- Vi fikk ut det vi kunne, og gjorde maks ut av alle tre løpene. Derfor er vi langt fra skuffet, legger han til.

Reiser på ferie
Nå skal de to gutta ha en lang og velfortjent ferie. Så skal de bygge seg opp til neste sesong. Inntil videre er det tilbake i singlesculler for begge.

- Det blir ikke bestemt hvilke båtkonstellasjoner vi satser på før utpå nyåret. Men vi trives veldig bra sammen, og har hatt en vanvittig fremgang siden 12. plassen i VM i fjor.

Målet på sikt er likevel klart. Det er OL-gull i Beijing.

- Det er fantastisk inspirerende å ro sammen med Olaf. Vi bøyer oss i støvet for det han presterer her i dag. Vi slår ham jo av og til på trening, og det er utrolig motiverende å se ham gå til topps med den samme formelen som vi forsøker å jobbe etter, avslutter Adamsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag