RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Gå til et dårlig lag

Sist oppdatert:
Det er Espen Knutsens råd til Mats Zuccarello Aasen.

SLOVAKIA - NORGE 4-3: Mats Zuccarello Aasen har storspilt for Norge under de olympiske lekene i Vancouver. Den målfarlige Modo-spilleren har faktisk spilt så bra at klubber i National Hockey League (NHL) har begynt å legge merke til ham.

Nylig bekreftet spilleragent Erik Ryman overfor Aftonbladet at NHL-klubber har kommet med henvendelser angående Zuccarello Aasen.

- Flere NHL-klubber har vist sin interesse. Chicago er en av dem, sa Ryman.

- Vanskelig å lykkes der
Chicagos Europa-speider Mats Hallin uttalte samtidig at han regnet med at samtlige 30 lag i NHL anser nordmannen som interessant. Hvis 22-åringen får velge, bør han styre unna Chicago Blackhawks, mener Espen «Shampo» Knutsen, en av fem nordmenn som har fått prøve seg i NHL.

- Det er det å få sjansen som er det vanskeligste. Så gjelder det å etablere seg. Mats må spille i første- eller andrerekka hvis han skal lykkes, tror Knutsen.

Han vil ikke anbefale Chicago fordi dette er et av ligaens aller beste lag.

- Chicago har mange bra forwards, så det er mye vanskeligere å lykkes der. Mats bør gå til et dårlig lag. Han trenger istid, han kan ikke spille 6-7 minutter per kamp, sier Shampo til Nettavisen.

- Bedre enn jeg har sett før
Ole-Kristian Tollefsen er for tiden den eneste norske spilleren som har NHL-kontrakt. Han er en av bare fem nordmenn som noensinne har spilt i verdens beste hockeyliga.

Espen Knutsen er den eneste nordmannen som har spilt en All Star-kamp. Han er spent på å se hvilke muligheter som åpner seg for Zuccarello Aasen etter den gode innsatsen i OL.

- Det blir spennende å se. Han har vært mye bedre her enn det jeg har sett av ham før. Jeg tror at han har en sjanse til å komme seg til NHL nå, sier Shampo til Nettavisen.

I Knutsens fotspor
Knutsen gikk fra å dominere i norsk hockey til å dominere i svensk hockey før han reiste over Atlanterhavet for å prøve seg i Anaheim Mighty Ducks, som laget het den gang (heter kun Anaheim Ducks nå). Det gikk ikke så bra, men etter et par nye sesonger i Djurgården og Sverige, etablerte den underholdende playmakeren seg i Columbus Blue Jackets.

Den veien er 22-åringen på god vei til å tråkke etter Knutsen.

Zuccarello Aasen hjalp Frisk Asker til seriegull i Norge før han skrev under for Modo og umiddelbart tok den svenske eliteserien med storm. Denne sesongen, hans andre i Sverige, befinner han seg på tredjeplass i den svenske eliteseriens poengliga med 18 mål og 51 poeng på 48 kamper.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere