*Nettavisen* Sport.

- «Gabba» trodde han var stjerna på laget

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Vet du hvilken sykkelproff som hospiterer hos Ringerike Panthers?

26.11.10 14:24

Gabriel Rasch er en av sju norske sykkelproffer. Til daglig tjener han til sitt brød ved å være en av Thor Hushovds betrodde hjelperyttere.

Det ikke alle vet, er at Rasch også er en habil ishockeyspiller.

- Jeg har spilt hockey siden jeg lærte å gå, men hadde et opphold fra jeg var 20 til 23, forteller Rasch til procycling.no.

- Jeg spilte i alle aldersbestemte klasser, utdyper han.

Les også: - Kan ikke garantere at jeg fortsetter

Fin basistrening
Rasch ser på hockeyen som en naturlig del av livet sitt. Han har aldri prøvd å skjule det han driver med for noen av lagene han har syklet for, men heller ikke kringkastet det for «Gud og hvermann».

- Hvis en som ikke har spilt hockey skulle spilt, kan det gå galt. Det er akkurat som med skigåing. Kan du det, blir du ikke skada, forklarer Rasch.

- Hvis jeg for eksempel skulle spilt fotball hadde jeg skada meg.

Selv om hockeyen er mest gøy, er det også god trening innfor en ny sesong på to hjul.

- Jeg føler det er meget bra trening. Jeg får »pønsj»og slipper den kjedelige basistreningen. Jeg har hatt en bra vårsesong i alle år jeg har spilt mye hockey.

Gammel lagkamerat skryter
I oppveksten spilte Gabriel Rasch sammen med Marius Odne. Hønefossgutten har spilt uoffisielle landskamper for Norge og står bokført med hundrevis av eliteseriekamper. I tillegg har han fire bronser og ett sølv i NM-sluttspillet, samt to bronser fra grunnspillet å se tilbake på etter eliteseriekarrieren i Lillehammer, Stavanger og Comet.

I forkant av praten med Odne, spurte vi Rasch om Odne.

- Jeg var jeg mye bedre enn Marius, kunne Rasch meddele procycling.no.

- Han skal få leve på den, ler Odne når vi konfronterer han med utspillet til kameraten.

- Gabriel tok pucken, dribla og skåra mål. Han trodde rett og slett han var stjerna på laget, minnes den nå pensjonerte hockeyspilleren.

Når tonen blir litt mer alvorlig utdyper 32-åringen minnene om hockeyspilleren Gabriel Rasch.

- Gabba var et talent, og han var god. Han gikk jo aldri tom, så det var vel kanskje greit at han ble syklist? Han hadde en skikkelig dieselmotor. Det gikk ikke så fort, men han holdt samme tempoet selv i tredje periode, avslutter Odne overfor procycling.no.

PS! Gabriel Rasch rakk tre kamper av hockeysesongen for Ringerike Panthers andrelag i tredjedivisjon. Det endte med ett mål. Samtidig hevder han at han endte på plussiden i pluss/minus-statistikken, all den tid han spilte i førsterekka.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.