- Gamsten bedre enn Robinho

Foto: AP/Scanpix

Massiv skryt til nordmannen til tross for tap.

16.08.09 10:19

To mål og flere glimt av storhet mot Skottland. Lørdag viste Morten Gamst Pedersen seg igjen fra sin beste side i Premier League-åpningen.

- Vi fortjente mer
For selv om Manchester City slo Blackburn 2–0 på bortebane i årets første kamp, så fortjente Gamsten og Blackburn så mye mer. City hadde rett og slett flaks. For det var Blackburn som skapte sjansene. Også virkelig store sjanser. Men enten gikk skuddene utenfor. Ellers så sto Citys glimrende keeper, Shay Given, i veien.

- Vi skulle fått noe ut av denne kampen, sier Blackburn-manager Sam Allardyce.

- Vi har bare oss selv å skylde på. Og Shay Given, da, la han til.

Manchester City derimot har stort sett levd i sin egen verden denne sommeren (på overgangsmarkedet), og Mark Hughes viste også tegn på det etter kampen.

- Vi sto ikke alltid opp på denne måten forrige sesong, men i dag kunne alle se det. Egentlig ville vi avgjort kampen tidligere, men etter å ha prestert som i denne kampen fortjente vi også 2-0-målet, sa han.

Jaså? Du om det Hughes. De fleste andre mente nemlig Blackburn hadde fortjent poeng.

Bestemann
Morten Gamst Pedersen fikk uansett mye skryt. Han ble kåret til hjemmelagets beste av en jury på Ewood Park, og akkurat det er avisene enig i.

- Morten Gamst Pedersen alene var i 1. omgang bedre enn det Robinho og Stephen Ireland klarte til sammen. Han var flinkere til å utnytte rom, og bedre med ballen, skriver The Guardian.

Sky Sports gir han karakteren 8 på spillerbørsen. Flere City-spillere fikk det samme, men ingen fikk bedre.

Og i Blackburns lokalaviser er det minst like bra for nordmannen. I fjor, spesielt da Paul Ince var manager, fikk Gamsten nemlig gjennomgå fra en del av fansen.

- Men det stikker ikke dypt. Det skal ikke mye til for å vinne fansen tilbake, sa en Blackburn-ekspert til Nettavisen tidligere i uka.

Og jammen ser det ikke ut til at han får rett.

- Jeg var en av Gamstens største kritikere forrige sesong, men i dag var tilbake på sitt beste, skriver én fan om kampen.

Han mente nordmannen fortjente 9 av 10 på børsen.

- Fokus på flere mål
Hva forventer så Blackburn av nordmannen?

- Han kommer til å starte de fleste av kampene på venstrekanten, bør score 5–10 mål, forhåpentligvis bidra med like mange målgivende som i fjor, og vil også være viktig med de lange innkastene sine, sier en journalist fra Blackburn Citizen.

Gamsten er ikke uenig. Ett seriemål i fjor var ikke som ønsket.

- Å score flere mål har vært fokus for meg i sommer. Det handler om å komme mer inn i 16-meteren. Gamble mer da, sa nordmannen i forbindelse med Skottland-kampen.

Det ble riktignok ingen mål mot City, men mulighetene ser ikke så verst ut de neste ukene, heller.

Blackburn fortsetter nemlig med kamper mot Fulham (B), Sunderland (B), West Ham (H) og Wolverhampton (H) den neste måneden.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.