RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gamsten får sjansen igjen

Sist oppdatert:
- Men jeg trygler ikke om å få spille, sier han.

BISLETT (Nettavisen): Kritikken har vært stor mot Morten Gamst Pedersen etter kampen mot Malta. Kommentatorene i Nettavisen, VG, Dagbladet og Aftenposten mener alle at man bør vrake ham til kampen mot Ungarn. Men da landslaget trente mandag, spilte Gamsten på alle de riktige lagene - sammen med resten av det antatte førstelaget.

- Vi får se
Åge Hareide holder imidlertid kortene tett til brystet.

- Morten Gamst er en dyktig fotballspiller som pressen i Norge har skrevet mange gode ord om. Han har spilt godt i Blackburn, har mange gode involveringer, som igjen gjør at man av og til legger litt for godt merke til de dårlige. Så får vi se på formasjonstreningen tirsdag hvem som er i startoppstillingen mot Ungarn, sier han.

Hareide har hatt en prat med Gamsten om Malta-kampen, men ville ikke si noe om hva han sa til kantesset.

- Men jeg sa til ham at jeg har lagt dette bak meg, sier Gamsten.

- Ba du om å få spille slik at du kan få revansjere deg?

- Det går ikke an å spørre om å få spille. Han bestemmer, og jeg trygler ikke om å få spille. Han han vil, spiller jeg. Hvis ikke, så skal jeg gjøre alt for å gjøre et godt inntrykk hvis jeg kommer inn.

- Fint at Åge tar ut laget
Gamsten måtte igjen gjenta at han la Malta-kampen bak seg allerede lørdag, og at han forbereder seg som om han skal spille fra start.

- Jeg forbereder meg jo ikke til å sitte på benken. Jeg ser hele tiden fremover i karrieren. Jeg satt tre måneder på benken i Blackburn. Da gjorde jeg det samme.

- Har skriveriene gjort deg usikker på plassen din?

- Det er ikke dere som tar ut laget. Det er Åge som gjør det. Og det er fint.

- Er du lei alle spørsmålene om din rolle?

- Fotball er et lagspill. Det handler ikke om enkeltpersoner. Av og til er det litt rart at ikke de som gjør det fantastisk bra får litt mer skryt.

PS: Basert på mandagens trening blir det de samme 11 som slo Malta som får sjansen fra start mot Ungarn. Det ble ikke gjennomført formasjonstrening, men den antatte førsteelleveren spilte sammen på ulike lag gjennom treningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere