*Nettavisen* Sport.

- Går en gang hvert tiende år

Fabian Cancellara vinner Milano-Sanremo 2008 Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Cancellara og Gilbert spiller ned egne muligheter.

18.03.11 18:01

Hvordan avgjøres Milano-Sanremo? Det er det største spørsmålet før lørdagens klassiker.

På den ene siden har vi spurtere som Mark Cavendish, Tyler Farrar og Alessandro Petacchi, som håper på en samlet spurt i en større klynge.

Så har vi ryttere som Thor Hushovd, Peter Sagan og Edvald Boasson Hagen som satser på at de fleste spurterne faller av, slik at de kan vinne en spurt i en liten gruppe.

Les også:- Hushovd velger bort Sanremo.

Les også:Boasson friskmeldt

Til slutt har vi gruppen med ryttere som er nødt til å angripe på slutten. Her finner vi ryttere som Philippe Gilbert og Fabian Cancellara.

Cancellara tror på spurt
Før lørdagens ritt spiller de to sistnevnte ned sine egne sjanser. Cancellara er en av svært få som har klart å rykke ifra en gruppe på slutten og kjøre alene over mål. Det gjorde han i 2008, men han forventer ingen kopi av sitt eget mesterverk i år.

- Det blir vanskelig å gjenta den bragden. Konkurrentene vet at et angrep er min mulighet til å vinne, de vet om faren. Dessuten er det slik at et angrep all av det jeg gjorde i 2008 kun fungerer en gang hvert tiår, sier Cancellara til L’Equipe ifølge cyclingnews.

Alt du trenger til Milano-Sanremo.

Den regjerende verdensmesteren på tempo forteller videre at han ser på det taktiske spillet som like viktig som rå styrke.

-Den som klarer å sette sammen bitene i puslespillet kommer til å vinne, forklarer han, med klar referanse til de mange taktiske avgjørelsene som skal tas på slutten av rittet.

Skulle det allikevel vise seg at et angrep går helt inn, så er ikke Cancellara i tvil om hvem det er som kan klare det.

-Philippe Gilbert har vært den rytteren som har imponert mest klart mest så langt denne sesongen.

Du takker vel ikke nei til en tur til sykkel-VM? Bli med i vår konkurranse!

Med det spiller sveitseren ballen over til den angrepsvillige belgieren. Gilbert, på sin side, er like rask med å kvitte seg med favorittstempelet som han fikk det.

- Det er så godt som umulig å kjøre fra feltet i Milano-Sanremo. Cancellara er omtrent den eneste som har en liten mulighet til å klare det, forteller han i et intervju med RTBF ifølge velonation.

Må være heldig med vinden
Gilbert som bor i Monaco, og derfor ofte trener i løypen som blir brukt i slutten av Milano-Sanremo, forklarer hvorfor det er så vanskelig å holde unna hovedfeltet mot slutten av rittet.

- Rittet går i mål nede ved vannet, og 90 prosent av tiden blåser det motvind fra Poggio til mål. Mitt eneste håp er at tidevannet snur og vi får medvind.

- Skulle vi ha medvind åpner sjansene seg. Da kan jeg sykle i 55-60 km/t alene, noe som betyr at feltet må holde 70 km/t for å ta meg igjen. Det er umulig. Men jeg er som sagt helt avhengig av å ha vær og vind på min side, om jeg skal ha noe håp om seier.

Så får vi se om Cancellara og Gilbert har rett, eller om det hele bare er et spill for galleriet.

Vi følger rittet LIVE i morgen, så ta en tur innom da!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag