RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Går for World Cup-seier!

Sist oppdatert:
Marit Bjørgen fikk sitt beste fristilsresultat noensinne i Kuusamo. Nå ser sprintdronningen store muligheter i årets World Cup i langrenn.

Hun følte seg tyngre i kroppen enn forrige helg, og hadde en ”slapp førsterunde” i Kuusamo - ifølge seg selv. Likevel gikk hun i mål til sitt beste resultat noensinne i fristil, og dermed aner 24-åringen at denne sesongen kan bli noe utover det vanlige.

- Når jeg klarer dette på en dag som ikke er optimal, så er det klart at jeg har troen på at dette kan bli en meget god sesong.

Går for topplasseringen
Så god at hun mener hun kan klare sammenlagtseieren i World Cup.

- Når jeg klarer dette, så vil jeg selvfølgelig gå for førsteplassen, bekrefter sprintdronningen ovenfor TV 2 Nettavisen.

Etter å ha utklasset alle konkurrentene på sprinten tidligere, har Bjørgen i år tatt skrittet videre, og har nå planer om å kunne være med i toppen i alle typer renn denne sesongen. Treningsmengden er økt med om lag ti prosent, med mer vekt på det tekniske, spesielt på fristil.

Og med den knallstarten hun har hatt med sammenlagtledelsen i World Cup, så er selvtilliten på topp, også når det gjelder de lange distansene.

- Målet er å være med blant de seks beste i de lengre fristilsløpene, mens jeg bør kunne være på pallen i klassisk.

Fortsatt ung
At hele sesongen skal bli en dans på roser har hun imidlertid ikke noen tro på.

- Jeg er ung (24 år, red. anm.), og resultatene kommer fortsatt til å variere mye. Det vil ta noen år før jeg er like god og stabil som Kristina Smigun, sier Bjørgen, som vurderer nettopp estiske Smigun og tsjekkiske Katerina Neumannova som sine største konkurrenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere