RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Går videre med seks poeng

Foto: henrik færevåg
Sist oppdatert:
Brann-trener Mons Ivar Mjelde håper at halve jobben kan være gjort mot Hamburg. Her kan du følge kampen live.

(iBergen.no) Torsdag kveld spiller Brann den første kampen i gruppespillet av UEFA-cupen. På motsatt banehalvdel står tyske Hamburg. De er foreløpig på en tredjeplass i Bundesliga.

Brann lar seg ikke skremme av verken store navn eller historikk. For de nybakte seriemesterne handler det kun om avansement. Tre av fem lag i gruppen går videre og Mjelde tror det holder med seks poeng.

- Godt lag
- Jeg kan selvsagt ikke si det sikkert, men jeg tror vi går videre med seks poeng. Vinner vi i kveld kan du si at halve jobben er gjort. Men det blir ikke lett. Hamburg er et godt lag, på tredjeplassen i Bundesliga og de kommer nok godt forberedt, slår Mjelde fast til iBergen.no.

- Har du reell tro på avansement?

- Tre av fem lag går videre, så jeg vil si at sjansen er der, sier Mjelde.

Kampen kan du se på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo eller følge live på FXT.

For uten Hamburg er franske Rennes, kroatiske Dinamo Zagreb og sveitsiske Basel i gruppen. Det spilles bare én kamp mot hvert lag og Brann spiller hjemme mot Dinamo, mens utekampene blir i Frankrike og Sveits.

Mjelde tror Brann må ta poengene hjemme.

Lettelse
- Vi klarte å slå Brügge, men det er klart det er tøft ute i Europa. Rennes er veldig god hjemme. Skal vi avansere må vi nok satse på å ta poengene hjemme.

Selv om tyskerne er klar favoritt før kveldens storkamp på Stadion mener Mjelde at hans menn har muligheter for å vinne.

- Hamburg er et knallgodt lag, omtrent uten svake punkt, men de har noen ting de også. De avgir rom så for oss handler det om å være lojal mot det opplegget vi legger opp til. Vi må utnytte rommene vi blir tildelt og tro på at vi kan vinne. Sjansene er større hjemme enn borte, sier Mjelde.

Som kjent er han umåtelig glad for at seriegullet er i havn. Det gjør det lettere å fokusere på UEFA-cupen.

- Serien er det viktigste for oss, men nå har vi klart målet om å komme til gruppespillet. Nå må vi fokusere på å ta steget videre. Med så mye stor som det har vært rundt seriegullet er det godt å ha det unnagjort inn mot kampene i UEFA-cupen. Jeg merker det godt på spillerne, sier Brann-treneren.

Brann stiller torlig dette laget, med Eirik Bakke som spissmakker til Thorstein Helstad (4-4-1-1): Håkon Opdal - Bjørn Dahl, Kristjan Sigurdsson, Olafur Örn Bjarnason, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Tijan Jaiteh, Hassan El Fakiri, Petter Vaagan Moen - Eirik Bakke - Thorstein Helstad.

Kampen kan du se på TV 2 Zebra og TV 2 Sumo eller følge live på FXT.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere