- Garmin har fått sin «arabiske eier»

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Før var det Wigan - sjekk hvem Bradley Wiggins sammenligner Garmin-laget med nå.

22.10.10 18:32

- Det er omtrent som å forsøke å vinne Champions League. For å gjøre det, må du gå til Manchester United, mens jeg trolig spiller for Wigan Athletic i øyeblikket. Jeg må trolig ta det steget for å realisere det, fortalte Bradley Wiggins i et velomtalt BBC-intervju før han forlot Garmin-Transitions og endte opp i Team Sky.

Omtrent ett år senere, og etter at det har blitt klart at Thor Hushovd og seks av hans lagkamerater sykler for Garmin-Cervélo i 2011, ville procycling.no gjerne vite hvordan Wiggins stiller seg til sin tidligere arbeidsgiver i dag.

Under vårt eksklusive møte med Wiggins på Hotel dei Giovi – i utkanten av Milano – var ikke den britiske sykkelstjernen vrien å få i tale. Her er hans vurdering av Garmin-laget foran neste sesong:

- De har, omtrent over natta, blitt enda sterkere. De kommer definitivt til å være et stort lag neste sesong. Når du ser alle kortene de har å spille på i forhold til den grønne trøya, etappeseirer og lagtempoen: De har en fantastisk førsteoppstilling, sier Wiggins til procycling.no.

Ga Arvesen bakoversveis
30-åringen er blant ablegøyemakerne i hovedfeltet. Han er rapp i kjeften og har en egen evne til å kunne imitere personer etter å ha snakket med dem i noen få minutter.

Sterke meninger har han også, noe som gjør han til et yndet intervju- og sponsorobjekt. Før hans inntreden i Team Sky, rynket selv Kurt Asle Arvesen på noen av uttalelsene han kom med før avtalen var underskrevet.

Les også: Misliker Wiggins-utspill

- Bradley er ganske frittalende. Jeg forstår selvsagt mye bedre nå hvordan han er som type, men han legger ikke noe imellom og da kan det oppfattes litt brutalt. I tillegg har han hatt mange utspill via Twitter. Dersom man har for eksempel 30.000 følgere, så skal det ikke mye til før noe blir oppfattet feil, sier Arvesen til procycling.no.

- Mer som Manchester City
Og spesielt var det kanskje sammenligningen av Garmin-Transitions med Wigan Athletic som fikk eresfjording til å hoppe i stolen.

Det kanskje ikke alle vet, er at Bradley Wiggins er oppvokst i Wigan by og at hele familien er dedikerte Wigan Athletic-supportere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim De Waele

Overfor procycling.no forsøker Sky-rytteren å forklare litt hva han mente med utspillet i midten av september i fjor.

- Du ga jo selv Garmin-laget merkelappen Wigan, vil du sammenligne dem med Aston Villa eller Tottenham foran neste sesong?

- De er vel mer som Manchester City, nå, sier han og flirer.

- Grunnen til at jeg nevnte Wigan Athletic, er at det er klubben fra hjembyen min. Hele familien min holder med dem, men de ligger aldri høyere enn 7. eller 8.-plass i Premier League, og aldri helt oppe med Manchester United. Da jeg ordla meg slik jeg gjorde, snakket jeg om klubben i mitt hjerte og klubben jeg syntes det var vanskelig å forlate. Likevel følte jeg at jeg måtte gå til Manchester United. Men nå har de (Garmin) fått sin «arabiske eier» og skal bli som Manchester City. Med mange sterke ryttere på plass foran neste sesong.

Vaughters: - Bradley er en morsom fyr
Det er ikke bare Wiggins som har snakketøyet i orden i den internasjonale sykkelsporten.

Smak på denne:

- Jeg vil steke ballene mine og spise dem dersom Thor (Hushovd) kjører for et annet lag i 2011. Er det garanti nok? skrev Jonathan Vaughters da ryktene fortsatt svirret om at nordmannen ikke ville ende opp i «neste års Manchester City».

Da vi konfronterte han med de nye uttalelsene til Mr. Wiggins, begynte Vaughters å le høyt allerede i begynnelsen av setningen.

- Bradley er en morsom fyr. Han har en god sans for humor, hikstet Vaughters før han hentet seg inn igjen:

- Hvert år ønsker vi å gjøre laget større og sterkere. Målet vårt er å holde oss i utvikling, og med rytterne fra Cervélo TestTeam om bord, blir vi forhåpentligvis det beste laget i verden etter hvert, sier amerikaneren til procycling.no.

Hvem vinner Premier League?
Dersom man skal spinne litt videre på fotballparallellen til slutt: Selv om Manchester City har fått kloa i enorme pengesummer de siste to årene, blir de fortsatt regnet som lillebroren i Manchester by.

Såframt Wiggins har rett i sin antakelse om at Team Sky er å regne som Manchester United, så vil vel de – som fotballaget Manchester United – ende over City på tabellen i slutten av 2011, eller?

- Vi skal i hvert fall prøve, sier Wiggins.

- Det som gjenstår å se er om Garmin klarer å få alle til å fungere sammen, fordi dette blir omtrent som å blande to forskjellige lag og gjøre det om til én enhet. Det kan bli vanskelig for rytterne som allerede er der å integrere seg helt og fullt med de nyankomne. Med for eksempel Thor Hushovd, bør ikke det være noe problem. Han kjenner alle rytterne, er hyggelig mot dem og nyter stor respekt blant rytterne. Det er ikke sikkert det blir noe stort problem for dem, og jeg er overbevist om at de får et godt lag neste sesong.

PS! I skrivende stund ligger Wigan Athletic på 15. plass i Premier League, Manchester United er nummer fire – mens City har tatt steget opp på andreplass på tabellen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag