*Nettavisen* Sport.

- Gashi fikk kjendisstraff

Foto: (Scanpix)

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal raser mot straffeutmålingen i Ardian Gashi-saken. Hovedpersonen prøver å få saken på avstand.

26.02.05 12:15

Ardian Gashi ble i forrige uke dømt til 18 dagers ubetinget fengsel, for fartssynder på veien. VIF-trener Kjetil Rekdal mener kjendisstatusen hans har gjort straffen strengere enn normalt. Gashi ble tatt i 136 km/t i 80-sone.

- Straffen er veldig streng. Tenk på alt det andre som skjer ute i samfunnet vårt, som er mye mer kriminelt, men hvor straffen er mindre. Han har jo ikke skadet noen. Det lukter «kjendis-straff», sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til Aftenposten.

23-åringen håpet på samfunnsstraff, men ble dømt til fengselsstraff av Horten Tingrett. Gashi har anket dommen til Agder lagmannsrett.

Får bli i klubben
Vålerenga har ingen planer om å straffe spilleren internt. Tvert imot er landslagsspilleren tilbudt en lenger og mer lukrativ kontrakt.

- Akkurat nå er jeg for dårlig til å få det tilbudet, sier en selvransakende Gashi til Aftenposten.

Et eventuelt fengselsopphold forsøker han å skyve unna.

- Jeg kan ikke tenke så mye på det. Jeg kan si at jeg har tenkt på hvordan det vil være å sitte i fengsel, men jeg må skyve det unna, slik at jeg ikke mister jobben min i Vålerenga. Jeg kan ikke la dette gå inn på meg, sier midtbanespilleren, før han innrømmer at det kanskje var nettopp det han gjorde da han spilte meget svakt mot Esbjerg torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag