RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Genialt av NFF

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Bjarne Berntsen lovpriser Norges fotballforbunds (NFF) vedtak om å slippe 15-åringer til i Toppserien.

Mandag bestemte NFF at spillere kan få anleding til å spille i Toppserien før de fyller 16 år, hvis de fyller 16 år i løpet av året.

- Vi åpner for at klubbene kan søke om dispensasjon for inntil to spillere. Forutsetningen er blant annet at klubbene tegner profesjonell kontrakt med spillerne den dagen de fyller 16 år, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Roser NFF
Landslagssjef Bjarne Berntsen roser NFFs vedtak.

- Et genialt vedtak. Dette betyr at talentene får slippe til på et tidligere tidspunkt. Nå får klubbene anledning til å bygge opp flest mulig spillere til å takle det høyeste nivået. For øyeblikket jobbes det strålende med rekrutteringen i kvinnefotballen og flere stortalenter er i ferd med å vokse frem. Disse får nå sjansen til å prøve seg i Toppserien allerede, sier Berntsen til TV 2 Nettavisen.

Men til tross for at det var et klart flertall for forslaget på Forbundstinget, fikk det ikke det nødvendige to tredels flertall for å bli vedtatt, men det ble sendt en sterk henstilling fra Forbundstinget til Forbundsstyret om å finne en løsning.

- Jeg sa på Forbundstinget at jeg hadde oppfattet henstillingen, og jeg tror vi med dette vedtaket har funnet en god løsning, basert på Forbundstingets vilje, sier Kåfjord.

To forutsetninger
Dermed kom forbundsstyret frem til følgende forutsetninger for å gi dispensasjon:

- Klubbene må søke NFF om dispensasjon for de spillerne det gjelder.

- Spilleren skal inngå profesjonell kontrakt med klubben den dagen hun fyller 16 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere