RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Genistrek av Hodgson

Sist oppdatert:
Det var bred enighet blant Viking-spillerne etter kampslutt: Roy Hodgsons taktiske genistrek avgjorde kampen.

MOLDE STADION (TV 2 Nettavisen): MOLDE-VIKING 1-2:

Her ser du alle målene fra den 19. eliteserierunden - gratis
Tabellen

- Hodgson skal ha æren for at vi vant i dag, sammen med Egil Østenstad, konstaterer en fornøyd Frode Hansen overfor TV 2 Nettavisen. Thomas Pereira og Brede Hangeland er helt enige.

- Vi mistet ballen i farlige situasjoner i første omgang, men det bedret seg da Østenstad ble trukket ned som hengende spiss, mener Pereira.

- Det var en taktisk vri fra han der som avgjorde, du får nesten spørre ham, sier Hangeland og peker bort på sin trener.

Trakk ned Østenstad
Og Hogdson forteller at han hadde sett seg lei på at Molde dominerte på midten i første omgang.

- Så vi ba kantspillerne presse høyt, og trakk Egil Østenstad lenger ned på midten, da fikk vi bedre grep på ballen, sier Hogdson til TV 2 Nettavisen.

Dermed mistet Molde den kontrollen de hadde hatt på midtbanen i første omgang, og kombinert med hva Daniel Berg Hestad karakteriserer som dårlig spill på kantene og glipp i markeringene foran mål, førte dette til at Viking snudde kampen med to kjappe scoringer i begynnelsen av andre omgang.

Ineffektive Molde
- Vi burde ha avverget begge målene, det er det ikke tvil om, slår en irritert Berg Hestad fast etter kampen. Men han vil ikke uten videre legge all skyld på Moldes bakre firer.

- Viking kom for lett til på de to innleggene som førte til målene deres, men en del av årsaken til det, er at det ble for stor avstand mellom lagdelene hos oss, mener han.

Berg Hestad er også oppgitt over sin egen og andres ineffektivitet foran mål i første omgang, da Molde dominerte kampen, og gjestene ikke kom til en eneste klar målsjanse.

- Det er et problem at vi ikke scorer på sjansene våre i første omgang, sier Moldes trener Bo Johansson, men han mener i likhet med Daniel Berg Hestad at Viking fikk to altfor enkle mål.

- Målene til Viking skyldes dårlig posisjons- og markeringsspill hos oss. De fikk to billige mål, og det virker selvfølgelig negativt inn på våre spillere, er Johanssons forklaring på at Molde nærmest kollapset i begynnelsen på andre omgang.

Tendens i Molde?
Bo Johansson er ikke uten videre enig i at Molde har en tendens til å levere svake andreomganger, og å tape etter å ha ledet kampen.

- Det er ikke overraskende at kamper avgjøres mot slutten. Jeg er ikke enig i at vi taper kampen i andre omgang i dag, sier Johansson, og peker på ineffektiviteten i første omgang, og på at laget kom sterkere tilbake mot slutten av kampen, da de tok ut forsvarsspiller Martin Høyem og spilte med bare tre mann bak og Tommy Eide Møster som en ekstra spiss.

Men Johansson legger ikke skjul på at tapet mot Viking var ekstra surt.

- Det var tre utrolig viktige poeng som gikk tapt idag, slår han fast.

Tøff høst
Om litt over to uker venter et tøft bunnoppgjør borte mot erkerival Aalesund, og det ser ut til at Molde får en like hard innspurt i årets eliteserie som i fjor. Kaptein Magnus Kihlberg har ingen illusjoner om hva situasjonen er for laget.

- Nei, dette har vi vel egentlig visst lenge, det ble en tøff sesongavslutning for oss i fjor, og det blir like tøft i år, konstaterer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere