RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Georgierne ønsker å konkurrere

Foto: PETER PARKS (AFP)
Sist oppdatert:
IOC-president Jacques Rogge holdt pressekonferanse etter tragisk dødsfall.

WHISTLER (Nettavisen): OL-sjef John Furlong holdt en følelsesladd appell etter at den georgiske OL-akeren Nodar Kumaritashvili måtte bøte med livet under trening i Whistler Sliding Park fredag.

Les også: OL-deltaker døde etter krasj i 145 km/t

- Vi er dypt rystet av denne tragedien og støtter opp under IOCs kondolanser til familien, vennene, lagkameratene til denne utøveren som kom til Vancouver for å få sin olympiske drøm oppfylt, fortalte OL-sjef Furlong.

Hele seansen var over på noen minutter. Pressen fikk lov til å stille noen få spørsmål, men IOC-president Jacques Rogge kunne ikke kommentere stort fordi etterforskningen av ulykken så vidt har startet:

- Etterforskningen i kraft av det internasjonale akeforbundet er på gang. Vi kommer tilbake med mer informasjon angående gjennomføringen av akekonkurransen senere, fortalte Rogge.

Deretter ble han spurt om det georgiske akelaget har tatt en beslutning om de kommer til å stille til start i konkurransen.

- De har ikke tatt noen endelig avgjørelse, men har signalisert at de ønsker å konkurrere, svarte IOC-presidenten.

I forkant av ulykken har flere utøvere kritisert hastighetene i OL-anlegget til 600 millioner kroner. Jacques Rogge avslo høflig å bidra til den debatten fredag kveld.

- Dette er ikke tidspunktet til å ta den debatten, mener Rogge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere