*Nettavisen* Sport.

- Gi meg sjansen, Hareide

Pa-Modou Kah mener det er på tide at han får sjansen på landslaget. - Tar Åge Hareide en titt på meg, blir han ikke misfornøyd, fastslår han selvsikkert.

06.01.06 13:51

Drøyt to år etter at han forlot Vålerenga har Pa-Modou Kah etablert seg som en av de største stjernene i nederlandske Roda. Som midtstopper. Han er en av de første treneren setter ned på arket når laget skal tas ut. Mindre enn ett år etter at han kom til klubben var han i høst også aktuell som kaptein. Borte er den risikable spillestilen han var kjent for i Vålerenga.

Etter to år med blant annet nedrykk i Sverige, en grusom dødsulykke hvor venninnen døde og suksess i Nederland, fremstår 25-åringen som ydmyk, reflektert og proppfull av selvtillit. Både på og utenfor banen.

Lover å ta sjansen
Nå ber han Åge Hareide om å ta en titt på ham.

- Gjør han det, blir han ikke misfornøyd. Får jeg muligheten, så er jeg med for godt. Da slipper jeg ikke den sjansen. Det garanterer jeg, sier Kah til TV 2 Nettavisen.

Han var med til Hong Kong, og fikk én kamp der like etter at Hareide overtok Norge. Etterpå har han ikke hørt fra landslagssjefen. Først var det forståelig. Oppholdet i svenske AIK ble mislykket. Klubben rykket ned. Kah forsvant. Til Nederland og Roda. Nå er det ikke like lenger forståelig, synes Oslo-gutten.

- Jeg er tross alt ikke død, sier han.

Pa-Modou Kah
25 år
Seriekarriere (Kamper/mål):
1998: VIF 1k, 0m
1999: VIF 1k, 0m
2000: VIF 15k, 1m
2001: VIF 21k, 1m
2002: VIF 24k, 2m
2003: VIF 17k, 2m
2003: AIK 5k, 0m
2004: AIK 22k, 1m
04/05: Roda 16k, 3m
05-: Roda 17k, 0m
Totalt: 139k, 10m- Føler du deg glemt?

- Litt...

Fordi:

- Jeg har spilt alle kamper for klubben etter at jeg kom hit. Jeg har scoret tre mål. Jeg har modnet på mange områder etter at jeg spilte i Vålerenga. Også menneskelig sett. Jeg dro til Sverige. Bodde alene for første gang. Uten foreldre. Jeg lærte å stå på egne bein. Jeg er blitt mer profesjonell. Jeg har blitt mer voksen som spiller. Jeg vet mine sterke og svake punkter, sier han.

- Betyr det at du ikke dribler i eget forsvar lenger?

- Jeg likte å gjøre det. Det var vakkert da det lyktes. Ikke så vakkert da det mislyktes. Nå er jeg blitt mer erfaren. Nå vurderer jeg situasjonen. Hva kan jeg vinne på å gjøre det jeg vil? Er det bra for laget at jeg gjør det jeg gjør? Jeg er på banen for å løse en oppgave. Den løser jeg. Jeg mener jeg er god nok til å kjempe om en plass på Norge, fortsetter han.

- Men uansett hvor mye man kjemper, så er det vanskelig når man ikke blir lagt merke til. Nå har jeg prestert over tid, jeg spiller fast og ønsker å bli vurdert – veid opp mot de andre spillerne, sier Kah.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fortsatt ung
I motsetning til flere andre norske midtstoppere, har Kah også alderen på sin side. Claus Lundekvam, Erik Hagen og Bård Borgersen har alle passert 30. Brede Hangeland og André Muri er de eneste direkte konkurrentene på midtstopperplassen som spiller fast på klubblaget, og er i samme alder.

- Erik Hagen, Claus Lundekvam og Brede Hangeland. Jeg har ingenting imot dem. Verken som mennesker eller fotballspillere. Men jeg føler at jeg er i mine beste fotballår. Jeg spiller fast. Jeg starter aldri på benken. Selvtilliten er på topp. Jeg skulle bare ønske at jeg ble vurdert og veid opp mot de andre, sier han.

Se her for tabell, resultater og terminliste i Nederland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.