Gå til sidens hovedinnhold

- Gi oss en avklaring

Leopard-Treks danske sportsdirektør frykter for jobben.

Italienske La Gazzetta dello Sport skrev tirsdag formiddag at en avtale er blitt gjort mellom Flavio Becca og RadioShack-manager Johan Bruyneel.

Hensikten er å starte et nytt og mer slagkraftig mannskap med base i Luxembourg i 2012. Og et underliggende ønske fra Becca om å slå kloa i Tour de France-trofeet.

Avisen mener å vite at laget vil lyde navnet RadioShack-Trek neste sesong. Det er mildest talt oppsiktsvekkende nyheter.

Det hevdes at den nåværende sjefen i RadioShack, Johan Bruyneel, vil få hovedansvaret. Samtidig ryktes Leopard-Treks manager, Brian Nygaard, bort på vei fra laget.

Usikker sportsdirektør
Gazzetta dello Sport følger til alt overmål opp med å koble Nygaard selv til GreenEDGE og et stående tilbud som pressesjef der. Dansken hadde tidligere tilsvarende rolle i både Team CSC og Team Sky, før han fikk tilbud om å styre hele Leopard-prosjektet.

Leopard-laget var riktignok ute mandag og dementerte opplysningene om at Nygaard forlater laget og at det er dårlig stilt med økonomien.

Les også: Blir det RadioShack-Trek?

Hvis ryktene stemmer, er dette naturligvis dårlige nyheter for Lars Michaelsen, en av fire sporsdirektører i tillegg til Kim Andersen i Leopard-Trek.

Dansken er for øyeblikket på tur med laget i forbindelse med Vuelta a España.

- Jeg vet ikke mer om de ryktene, enn du gjør. Og selv om jeg hadde visst noe, kunne jeg naturlig nok ikke kommentere situasjonen, sier sportsdirektøren ifølge sporten.dk.

Bruyneels ryddesjau?
Men 1995-vinneren av Gent–Wevelgem innrømmer at ryktene har satt tankene i gang.

- Men jeg håper snart å få vite noe, slik at saken blir avklart. Hvis det er riktig, at det skal fusjoneres med Radioshack, blir det under alle omstendigheter et stort puslespill.

Et World Tour-lag kan som kjent ha maksimalt 28 ryttere - 30 hvis laget har mellom to og fem «new professional» (Rytter som skriver kontrakt med et World Tour – eller prokontinentallag innen fylte 23 år. Rytteren vil da være «new professional» i to sesonger.)

Hvis Johan Bruyneel får ansvaret, slik ryktene vil ha det til, vil nok staben i RadioShack føle seg tryggest. Bruyneel har tidligere styrt US Postal, Astana og nå RadioShack, sammen med flere gjengangere i støtteapparatet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Store utskiftninger i RadioShack
På overgangsmarkedet har Trek Leopard foretatt seg lite foreløpig. De har signert Grégory Rast og Ben Hermans, fra nettopp Radioshack, og gitt fra seg Stuart O`Grady til GreenEDGE.

Hos RadioShack ryktes Levi Leipheimer til Omega Pharma-Quick Step, selv om det er grunn til å tro at de nøyer seg med Tony Martin. Sebastien Rosseler har signert for Garmin-Cervèlo, mens Dmitriy Muravyev har reist hjem til Astana.

Eller vil Michael Kwiathowski og Robbie McEwen (kun rykte) forlate laget til fordel for henholdvis Omega Pharma-Quick Step og GreenEDGE. Tony Gallopin har kommet inn dørene fra Cofidis, mens Gianni Meersman følger etter fra FDJ. Aidis Kruopis (Landbouwkredit) linkes også til Bruyneels mannskap.

(Kilde overgangsryker: cyclingfever.com.)

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene