*Nettavisen* Sport.

- Gikk bedre enn jeg håpet på

Ole Einar Bjørndalen var endelig tilbake på startstreken i italienske Anterselva - og er ferd med å finne tilbake til storformen i god tid før OL.

19.01.06 13:37

Bjørndalen har ikke deltatt i et verdenscuprenn etter jul. Skiskytterstjernen pådro seg tidligere i januar bihulebetennelse og har også vært gjennom en antibiotika-kur.

Etter å ha stått over rennene både i Oberhof og Rupholding, var Bjørndalen endelig tilbake på startstreken i OL-generalprøven i italienske Anterselva.

I 1600-meters høyde leverte Norges kanskje største OL-håp en solid femteplass til tross for to strafferunder. I mål var han 48,4 sekund bak vinneren, landsmannen Frode Andresen.

- Moro å være tilbake
- Det var veldig moro å være tilbake, særlig under slike fantastiske forhold som det var her i Anterselva i dag, oppsummerer en strålende fornøyd Bjørndalen overfor NRK like etter å passert målstreken.

Han innrømmer likevel at sykdomsperioden har satt sine spor.

- Jeg merket at det til tider ble en tung opplevelse, ja. Jeg ble fryktelig stiv en periode. Men alt i alt er jeg fornøyd. Det var overraskende at jeg endte rundt 48 sekunder bak vinneren til tross for to strafferunder, sier han.

Og legger til:

- Det gikk faktisk bedre enn det jeg håpet på.

Optimist foran OL
De siste to ukene har Ole Einar Bjørndalen trent på egenhånd utenfor hjemmet sitt i Toblach i Italia. Grunnen til at han stod over rennet i Rupholding forrige helg, var at han ikke ville ta noen sjanser med helsen i årets viktige OL-sesong.

- Det har vært en lang periode å være borte. Men jeg har fått trent bra, og gjort tingene riktig. Jeg fikk de svarene jeg var ute etter. Nå gleder jeg meg til rennet i morgen, sier han optimistisk.

- Det er fremdeles 2-3 uker til OL, og jeg tror dette skal bli bra, gliser Bjørndalen - som i Salt Lake City for fire år siden på egenhånd sikret Norge fire gullmedaljer i OL.

I Torino satser han alt på å gjenta bedriften.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag