- Gilbert bør satse på Tour de France

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Bernard Hinault mener belgieren bør være mer enn hjelperytter.

De siste to sesongene har Philippe Gilbert prioritert vår- og høstklassikerne (samt VM) - i stedet for Tour de France.

Nå mener en av sykkelsportens største ryttere gjennom tidene at Omega Pharma-Lotto-rytteren bør prioritere annerledes.

- Dersom han bestemmer seg for å få for touren, kan Phillippe Gilbert bekle mye mer enn en hjelperolle. Han trenger ikke å stoppe ved en eller to etappeseirer, men kan gjøre mye mer, sier Bernard Hinault til Het Nieuwsblad.

- En fantastisk rytter
Franskmannen har flere seirer i Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España på samvittigheten, men vant også Liège-Bastogne-Liège, Giro di Lombardia, La Flèche Wallonne, Gent-Wevelgem og Amstel Gold Race.

Bli venn av procycling.no på Facebook og få daglige oppdateringer. Trykk her!

Hinault var ikke bare en eksplosiv rytter, men også en habil klatrer og temporytter. Egenskaper han mener Gilbert også kan utvikle ytterligere i fremtiden.

- Han er en fantastisk rytter, skryter Hinault.

- Han har tid nok igjen til å oppnå sine drømmer. I 2012 ser etappen i Liège ut som den spesialkonstruert for ham. Det foregår til og med på hjemmebane i Walloniet. Men det kommer an på om han ønsker å kjøre Tour de France. Jeg er helt sikker på at han vil få betalt for det, sier Hinault.

Gilbert, Van Den Broeck og Greipel
Dersom Gilbert virkelig skal utfordre sammenlagtrytterne, er han trolig nødt til å plassere seg i det riktige bruddet.

- Han trenger 10 minutter fra det rette bruddet, og det blir en skikkelig utfordring. Konkurrentene vil ikke la ham slippe unna uten videre, dessuten vil han måtte kjempe mot lette klatrere som Alberto Contador og Andy Schleck i fjellene, påpeker Hinault.

Foran sommerens Tour de France har Lotto-laget et skikkelig stjernemannskap under oppseiling. Det ligger i kortene at Jurgen Van Den Broeck vil fortsette som lagkaptein, mens sprintesset André Greipel endelig er klar til å tre ut av Mark Cavendish' skygge. Dersom man får overbevist Philippe Gilbert i tillegg, begynner det virkelig å lukte svidd av ProTour-laget.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag