*Nettavisen* Sport.

- Gilbert er en egoist

Foto: Jonas Lindstrøm (www.procycling.no)

Den belgiske sykkelpresidenten går i strupen på sin store sykkelstjerne.

13.08.12 11:58

Ikke siden 2005, da Tom Boonen ble verdensmester, har Belgia hatt suksess i internasjonale mesterskap for menn. Det er selvsagt alt for dårlig for sykkelstormakten.

Under OL i London kunne heller ikke de ivrige belgiske sykkelfansene juble for medalje. Skylden legges nå på deres største sykkelstjerne.

- Philippe Gilbert var nok en gang for egoistisk. Jeg kommer til å ta en prat med han, forteller sykkelpresidenten i Belgia, Tom Van Damme til sporza.

- Burde jobbet for Roelandts
Han understreker at de olympiske resultatene syklistene sto for var under pari, og mener Gilbert kunne sørget for at det i det minste ble en medalje under fellesstarten.

- Gilbert kunne trukket opp sprinten for Roelandts, slik at han kunne kjempet om tredjeplassen, men valgte ikke å gjøre det. Dette er andre året på rad det skjer, for også i København kjørte han alt for egoistisk.

De to tidligere lagkameratene var Belgias representanter i det avgjørende bruddet, men det mangelfulle samarbeidet gjorde at det endte med en sjuendeplass til Roelandts og 19. plass til Gilbert.

Får Gilbert kapteinsrollen i VM?
Etter OL har Roelandts fortsatt å vise storform med to andreplasser i Eneco Tour. Philippe Gilbert har derimot kun konkurrert i showritt, blant annet i Grimstad. Der hadde han følgende å si til procycling.no om OL-rittet.

- Hadde jeg hatt den samme formen som i fjor hadde jeg vunnet.

Under VM i Valkenburg er Gilbert en av forhåndsfavorittene, så gjenstår det å se hvordan utspillet fra sykkelsjefen påvirker sykkelstjernens innsats i det rittet.

PS: Van Damme kan også informere om at banesyklisten Gijs Van Hoecke, som ble sendt hjem fra OL etter en skikkelig fylletur, slipper unna videre straff.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.