RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gilbert satser på Sanremo og Flandern

Philippe Gilbert vinner GP Quebec 2011
Philippe Gilbert vinner GP Quebec 2011 Foto: Jacques Boissinot (Ap/Scanpix)
Sist oppdatert:
BMCs sportsdirektør har planene klare for Philippe Gilbert.

BMC Racing dro til Calpe for å gjennomføre sin første treningssamling foran neste sesong.

Der fikk Thor Hushovd og Philippe Gilbert sitt første møte med nye lagkamerater.

- Alt har gått helt perfekt. Philippe Gilbert, er sammen med Hushovd og de andre nykommerne, godt integrert i gruppen allerede. Vi fryktet heller ikke at det skulle bli noe problem, sier John Lelangue et i intervju med La Dernière Heure.

- Klassikerne er hovedmålet
Hushovd vender fokus mot Paris-Roubaix neste år, men griper nok også muligheten under Milano-Sanremo eller Flandern rundt – dersom den byr seg.

- Det er bare positivt at vi har to som kan vinne. Gilbert kan angripe oppover Poggio, og jeg kan vente på spurten, har Hushovd uttalt tidligere om Milano-Sanremo.

Sportsdirektør Lelangue peker ut både Sanremo og Flandern rundt som to store mål for belgieren, i forkant av Ardenner-klassikerne.

- Klassikerne blir hovedmålet neste sesong. Vi ønsker gjerne å vinne et av rittene han ikke har stått på toppen av podiet under tidligere: Flandern rundt og Milano-Sanremo. I tillegg til det blir selvsagt Ardenner-klassikerne viktige, sier Lelangue.

Gilbert har tredjeplasser i Sanremo fra 2011 og 2008. Han har også blitt nummer tre ved to anledninger under Flandern rundt.

Ny samling i Spania
BMC Racing avholder en ny samling i Spania på nyåret. Med base i kystbyen Denia, mellom Valencia og Alicante, mener Lelangue at troppen får optimale forberedelser fra 14. januar, neste år.

- Vi har perfekte forhold i Denia til å jobbe med treningsgrunnlaget. Vi kommer til å økte intensiteten langsomt. Philippe starter sesongen i Qatar, og det er ideelt for en klassikerrytter.

Etter klassikerne er det OL, Tour de France og VM som preger sesongplanen til det som var årets aller beste internasjonale sykkelrytter.

- Han har det beste programmet foran lekene. I London kommer han til å profittere på overskuddet fra Tour de France. Landeveisrittet sykles likevel i en utfordrende løype, og det blir vanskelig å kontrollere rittet, spår BMC-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere