- Gilbert skal gjøre jobben

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

Leopard og Katjusja er uinteressert i å bli slått av overmennesket Phillipe Gilbert enda en gang.

Leopard Trek med brødrene Schleck og et Katjusja som frontes av Joaqium Rodriguez og Alexander Kolobnev var sett på som de beste lagene foran både Fleche Wallonne og Amstel Gold Race.

Begge lagene er stjernegallerier av dimensjoner og stiller med utrolig sterke kort i de kuperte klassikerne i Ardennene. Mens Katjusjas Joaquim Rodriguez har vært nærmest Phillipe Gilbert ved to anledninger har ikke Schleck-brødrene klart å gjøre de like skarpt som Fabian Cancellara gjorde tidligere i april.

GILBERT:- Jeg kjenner ikke mine egne grenser

Søndagens Liège-Bastogne-Liège er siste sjanse for begge lag. Phillipe Gilbert må slås.

- Jeg tror strategien vil være den samme. Forutse angrepene for å få Gilbert til å jobbe, siden han er favoritten, røper russiske Kolobnev til velochrono.

- Vanskeligere enn forventet
Leopard Trek ble lurt av nettopp Katjusja. Det er i hvert fall slik Kim Andersen forklarer den svake innsatsen i Fleche Wallonne. Andersen vant selv rittet i 1984.

- Det var vanskeligere enn vi forventet i dag. Noen av lagene virket ikke interessert i å kjøre sykkelløp helt fra starten, de fire utbryterne kom seg lett avgårde. Vi hadde snakket om å ikke la Katjusja stikke før løpet, men noen ganger kan man ikke kontrollere det., sier sportsdirektøren til lagets hjemmesider.

Fränk Schleck ble Leopard Treks mann ettersom Andy Schleck hadde en dårlig dag på jobben. Han innrømmet etter rittet at han bommet taktisk.

- Jeg tror jeg gjorde en feil ved å vente for lenge. Jeg sier ikke at hadde vunnet, men jeg kunne gjort det bedre, forteller Fränk, som kanskje var redd for å gå for tidlig etter å ha sett Alberto Contador sprekke på toppen av Mur de Huy i fjor å miste seieren til Cadel Evans.

Foran Liège-Bastogne-Liège er lillebror selvsikker. 25-åringen vant rittet i 2009.

- Gilbert er den store favoritten, men kanskje kan vi dra fordel av situasjonen. Det blir et helt annet ritt på søndag, spår han ovenfor cyclingnews.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.