RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gir meg ikke før vi har kommet til sluttspill

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
John Arne Riise er skuffet. Igjen.

OSLO (Nettavisen): Det norske herrelandslaget har ikke deltatt i et sluttspill siden EM i 2000.

Dette var også året John Arne Riise ble landslagsspiller.

Siden har venstrebacken spilt 98 kamper for Norge – noe som er flere enn noen annen aktiv landslagsspiller, og kun færre enn Henning Bergs 100 og Thorbjørn Svenssens 104 opptredener med flagget på brystet.

Siden EM i 2000 har det også gått elleve år. Norge har deltatt i seks kvalifiseringer.

Og ingen sluttspill.

- Det er det jeg mangler i karrieren for å føle at jeg har gjort det jeg skal gjøre, sier John Arne Riise til Nettavisen, etter at det ble klart at Norge trolig igjen går glipp av et mesterskap.

FØLG NORGE - KYPROS LIVE HER FRA 20.15

- Det er skuffende for meg
Da Danmark og Portugal vant sine kamper i Norges EM-kvalifiseringsgruppe fredag, ble det klart ar Egil Drillo Olsen er avhengig av at danskene slår Cristiano Ronaldo og co. tirsdag, og at Norge slår Kypros med minimum ti mål.

Det må med andre ord være lov å si at det norske EM-håpet er knust.

- Det er veldig skuffende. Vi hadde en god start og følte at det lå i våre hender. Dessverre gjør vi halvannen dårlig kamp mot Danmark både hjemme og borte, og det blir avgjørende, sier Riise.

Dermed går Fulham-spilleren glipp av nok et mesterskap.

- Det er skuffende for meg og det er skuffende for landslaget, innrømmer han.

- Holder på i minst fem år til
Selv om han har passert 30, er Riise fast bestemt på å fortsette fotballkarrieren helt til han har jaget vekk Norges mesterskapsspøkelse.

- "- Jeg føler at jeg har to kvaliker igjen, VM som kommer og neste EM. Jeg holder altså på i minst fem år til, men har ikke tenkt til å gi meg før vi har kommet oss til et sluttspill, avslører han

- Drivkraften er at jeg har lyst til å komme til et sluttspill. Jeg er veldig giret på det, sier ulykkesfuglen, som kom inn på landslaget akkurat da det jublende 1990-tallet var over, og det begredelige 2000-tallet begynte for norsk fotball.

Heldigvis er Norges VM-kvalifiseringsgruppe alt annet enn uoverkommelig. Drillo-gjengen skal møte Island, Kypros, Albania, Sveits og Slovenia.

- Vi kan ikke gjøre annet enn å se fremover. Men vi må bli bedre! Vi har ikke vært gode nok, mener storebror Riise, som tror Drillo er mannen som kan få Norge til VM.

- Vi må la han fortsette å jobbe, samtidig som vi må håpe på at flere spille fra ungdomslagene melder seg på og gir konkurranse. Vi må bli bedre når det gjelder, forteller den tidligere Liverpool- og Roma-spilleren, som håper Norge avslutter med stil mot Kypros på Ullevaal stadion.

- Det er vel det eneste vi kan gjøre, sier han, tydelig preget av nok en skuffelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere