*Nettavisen* Sport.

- Gjør som Raul, Rooney

Foto: (foto: scanpix)

Rafael Benitez anbefaler Wayne Rooney å lære av hvordan Raul håndterte sin stjernestatus som tenåring.

Raul slo gjennom i Real Madrid bare 17 år gammel, og har siden vært fast inventar på et av verdens beste og mest omsvermede fotballag. Wayne Rooney slo også gjennom som 17-åring, og er nå fast inventar på et av verdens beste og mest omsvermede fotballag.

Men Rooney sliter med å takle stjernestatusen.

Det er i alle fall den gjengse oppfatning i Storbritannia etter at den eksepsjonelle spissen ble utvist da Manchester United møtte Villarreal i midtuka. Episoden kom bare noen dager etter at han nesten havnet i håndgemeng med David Beckham under landskampen mellom England og Nord-Irland.

- Forskjellen mellom spillere er ikke alltid i kvaliteten, men i mentaliteten, sier Rafael Benitez. Liverpools manager fikk spørsmål om Rooney fredag, ettersom Liverpool møter Manchester United i ligaen søndag.

Benitez var tidligere ungdomstrener i Real Madrid, og kjenner Raul godt.

- Raul var sammen med meg da han var 16 år gammel. Jeg husker at Raul jobbet virkelig hardt på hver eneste trening, og jobbet virkelig hardt i kamper. Og han hadde full kontroll når det gjelder press, som å snakke med aviser og media. Rooney er ikke noe annerledes enn Raul med tanke på presset han lever under, sier Benitez til Reuters.

Benitez har planer om å stoppe Rooney søndag. Manchester United har vunnet fem av de siste seks møtene med Liverpool.

- Hvis vi kan slå Manchester United, kan vi slå hvem som helst. Det betyr at vi kan begynne å tenke på en plass blant de tre beste, sier Benitez, som håper at søndagens kamp vil vise at Liverpool er på rett vei.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.