RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: GORM KALLESTAD/SCANPIX)

- Gjør ikke de samme feilene igjen

Ydmykelsen i cupsemifinalen mot Sandefjord gjør at Rosenborg skjerper seg i serieinnspurten.

Det tror TV 2s fotballeksperter.

- Mot Sandefjord var Rosenborg ekstremt dårlige defensivt, både kollektivt og individuelt. Vi kommer ikke til å få se de samme feilene i mandagens kamp mot Odd, sier Nils Johan Semb til Nettavisen.

- Skjerpet
Den tidligere landslagssjefen innrømmer at han ble overrasket over den miserable forsvarsinnsatsen til hjemmelaget på Lerkendal torsdag kveld, selv om de samme symptomene har vært synlige ved tidligere anledninger.

- Det er for så vidt ikke noe nytt. Rosenborg har i perioder vært svake defensivt også tidligere i sesongen, men før Sandefjord-kampen virket det som om de hadde fått satt forsvarsspillet. Nå må de gjøre en grundig analyse av det som skjedde i går, og få strammet opp, sier Semb.

- Kan det ikke spre seg usikkerhet etter en så svak prestasjon?

- Jo, det kan det selvfølgelig, men det har jeg ingen tro på i dette tilfellet. Tvert imot tror jeg vi ser et skjerpet RBK-lag neste gang.

Er i flytsonen
Jahn Ivar «Mini» Jakobsen deler Sembs oppfatning.

- Rosenborg var ikke gode i forsvar mot Sandefjord. Mikael Dorsin hadde en svart dag, Koppinen var ikke på høyden, og det var vel ikke de andre forsvarsspillerne heller. Men man skal ikke ta fra Sandefjord at de hadde vilje og guts. De duret på fra første minutt og tok Rosenborg på senga. Dessuten skal man ikke glemme at Sandefjord hadde marginene på sin side. Framover på banen var jo Rosenborg også meget gode, resonerer den tidligere lynvingen.

Han har lenge holdt Brann som seriefavoritt, men tror Rosenborg fortsatt har muligheten.

Hjernen sier Brann
- Hodet sier at Brann vinner, fordi de har spilt best fotball i hele år. Men hjertet banker selvfølgelig for RBK. Og etter at Rosenborg kom i flytsonen, har de jo nærmet seg betraktelig, poengterer Mini.

Også Nils Johan Semb har lenge holdt en knapp på Brann. Men heller ikke han er sikker på noe som helst.

- For litt siden ble jeg bedt av en avis om å tippe resultatene av de gjenstående kampene. Da kom jeg fram til at Brann, Rosenborg og Lillestrøm alle ender på 52 poeng. Det blir neppe fasiten, men poenget er at dette fortsatt er helt åpent, fastslår Semb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere