*Nettavisen* Sport.

- Glad for å bli hørt

OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Lederen for FIS` medisinske komité, Inggard Lereim er glad for at hoppkomiteen vil se på alternative vektkontrollmetoder.

22.02.05 19:04

Leder av hoppkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Jouko Törmänen, sa til VG tirsdag at de skal diskutere eventuelle nye regler på et møte i Berlin i april.

- Finnes det nye og bedre metoder for å kontrollere vekten til hopperne, så velger vi den, sier Törmänen til VG.

Velkommen
Dette hilses velkommen av nordmannen Inggard Lereim. Han er leder for FIS` medisinske komité - som hele tiden har gått sterkt i mot at kroppsmasseindeksen (BMI) legges til grunn for vektberegningen som igjen avgjør lengden på hver enkelt hoppers ski.

- Jeg er veldig glad for at Jouko allerede nå går ut så sterkt og sier at han vil ta dette opp. Jeg hadde kontakt med ham allerede tidlig i høst, hvor jeg fikk framlagt saken fra et medisinsk synspunkt, sier Lereim til TV 2 Nettavisen.

Rammer Sigurd
Dagens reglement rammer enkelte hoppere særlig sterkt. Deriblant Sigurd Pettersen - som ble diskvalifisert i lagkonkurransen i VM sist søndag. Lereim mener det er andre metoder som er å foretrekke for å unngå slankehysteriet som var i ferd med å bre seg i hoppmiljøet.

- Vi anbefaler måling av beinmengde og fettprosent - og i tillegg foreta en totalvurdering. Dette er et medisinsk, og ikke et teknisk spørsmål.

- Er dette en mer komplisert prosess enn dagens veieing?

- Ja, noe mer komplisert er det. Men beinmassen forandrer seg ikke. Så den holder det å måle én gang. Det finnes enkle måleapparater til å ta seg av både fettprosent og beinmasse.

Tar tid
Han er imidlertid ikke sikker på om det lar seg gjøre å endre reglene allerede til Torino-OL neste år.

- Ting pleier å ta tid. Bare det at det blir diskutert i år, er veldig positivt, men om det går å få endret til OL, er jeg ikke sikker på. Husk at det tok åtte år fra vi foreslo det, til vi fikk lov til å ta blodprøver i langrenn, sier Leriem til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.