RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad for å komme i mål

Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Kjersti Tysse Plätzer var skuffet over 12. plassen i mandagens kappgang. - Men jeg er kjempefornøyd med å komme i mål, sier hun.

Kappgangeren fra Søfteland utenfor Bergen har slitt med å komme til mål etter OL-sølvet i Sydney for fire år siden. I de siste verdensmesterskapene og EM i 2002 ble hun diskvalifisert.

- Det gikk tungt i dag. Men jeg er kjempefornøyd med å komme i mål uten å ha fått advarsel for knestrekk. Jeg fikk en for bakkekontakt, men det er ikke så farlig, sier Tysse Plätzer til TV 2 Nettavisen.

Årsbeste
- Jeg noterte ny årsbeste med 20 sekunder. Jeg er nødt til å være fornøyd med det, smiler 32-åringen, som likevel skulle ønsket seg en plass litt høyere på listen.

- Jeg er selvsagt skuffet over plasseringen, men jeg ble veldig tung i beina halvveis ut i løpet. Plutselig ble jeg bare stokk stiv, og de andre gikk rett fra meg.

Ikke for varmt
På forhånd var det fryktet at den sterke varmen skulle bli et problem for utøverne, men mandag morgen gjorde en svalende vind sitt til at det ikke ble for trykkende.

- Det var faktisk ikke så ille. Akkurat ved vendingen halvveis var det ganske varmt, men vinden hjalp veldig.

Kjersti Tysse Plätzer ett minutt og 37 sekunder vinneren i mål.

Hjemmeseier
Greske Athanasia Tsoumeleka sikret Hellas en overraskende hjemmeseier. Til stående applaus fra et fåtallig publikum på Olympiastadion kom hjemmehåpet i mål fire sekunder før Olimpiada Ivanova fra Russland.

- Jeg startet rolig de første kilometerne. Frem til 14 fjortenkilometersmerket fulgte jeg bare etter de andre, men jeg var i veldig fin form, sier Tsoumeleka.

Like glad som Tsoumeleka var kanskje bronsevinner Jane Saville fra Australia. For fire år siden ble hun disket fra gullkampen bare noen hundre meter fra mållinjen på OL-stadion i Sydney. I dag var de bitre tårene byttet ut med et bredt glis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere