RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Glad han ikke er i friidetts-VM

Foto: Schrøder, Tor Erik (Scanpix)
Sist oppdatert:
For så rask er nemlig Ernest Asante, ifølge lagkameratene.

START - SARPSBORG 1-0:

KRISTIANSAND (Nettavisen): Allerede i første treningskamp vant Ernest Asante med sin ekstreme hurtighet hjertene til mange Start-supportere.

Asante greide derimot ikke å følge opp dette da sesongen kom i gang, men etter Mons Ivar Mjeldes inntreden i Start har ghaneseren fått mer tillit. Nå har endelig begynt å sette fart på Start.

- Glad han ikke er i VM
Jesper Mathisen er glad for at Asante har begynte å prestere slik han gjorde i vinter.

- Han var frisk i vinter, og har begynte å vise dette igjen. Jeg er glad han ikke er Asia nå, forteller Mathisen.

I Sør-Korea foregår nemlig verdensmesterskap i friidrett for tiden.

- Hadde han vært norsk, ville han sikkert vært der nede, i hvert fall hvis han hadde trent spesifikt på sprint, mener Mathisen.

Før sesongen tok TV 2 tiden på Asante på 100 meter. Og uten å gi maks klokket han inn på 11,24 sekunder. Til sammenligning ble NM i 2010 ble vunnet av Philip Bjørnå Berntsen på 10,80.

- Fantastiske supportere
I søndagens kamp mot Sarpsborg steg stemningen blant de 5984 betalende tilskuerne hver gang lynvingen mottok ballen og hadde rom å løpe i. Asante ble kåret til dagens Start-spiller av publikumet på Sør-Arena.

- Supporterne er helt fantastiske, forteller Asante til Nettavisen.

Det var 22-åringen som regisserte kampens eneste scoring mot Sarpsborg 08. Assante stjal ballen fra en uoppmerksom Kjetil Berge i 08-forsvaret, før han stormet mot Sarpsborg-keeper Joachim Heier. Uegoistisk sentret han ballen til en umarkert Espen Hoff på løp.

- Jeg visste ikke om jeg ville nå ballen før ham (Berge), men det var noe inn i meg som sa at jeg bare skulle løpe, forteller Asante.

- Bruk ham mer
Den målgivende pasningen mot Sarpsborg var hans andre for sesongen, men han har fortsatt ikke scoret i Tippeligaen for Start, selv om han var nær i andre omgang.

- Jeg er glad for at vi scoret mål. Jeg tror sesongen begynner på nytt for vår del nå, forteller Asante

Den tidligere Beveren-spilleren var ett av få lyspunkt for Start offensivt i søndagens kamp.

- Hurtigheten hans er en helt ekstrem kvalitet ved ham. Jeg synes vi burde brukt Asante mer i det offensive spillet, forteller Mjelde.

Om Start og Asante kan bygge videre på resultatet fra Sarpsborg-kampen og ta tre poeng i neste kamp, får vi vite når Start gjester Vålerenga og Ullevaal Stadion 11. september.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere