*Nettavisen* Sport.

- Glad OL nærmer seg slutten

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Ole Einar Bjørndalen er glad vinterlekene i Torino nærmer seg slutten.

24.02.06 09:41

SAN SICARIO (TV 2 Nettavisen): Ole Einar Bjørndalen ble i forkant av lekene utpekt som den kommende OL-kongen. Mange trodde medaljegrossisten fra Simostranda kunne ta fem gull.

Men så langt har Bjørndalen bokført sølv på normaldistansen og jaktstarten, femteplass på stafetten og en skuffende 12. plass på sprinten.

Skuffet over resultatene
- Ja, klart jeg er skuffet over at jeg ikke har klart å oppnå de målene jeg har satt meg. Spesielt 12. plassen på sprinten var tung, innrømmer Bjørndalen overfor TV 2 Nettavisen.

- Føler du at det ble stilt for store forventninger til deg før OL?

- Det var helst dere i pressen som maste om fem mulige gull. Selv har jeg vært opptatt av å prestere best mulig i hvert renn, så alt dette maset har ikke jeg vært opptatt av, svarer han.

Nå ser han frem til at OL snart er over. Lørdagens fellesstart blir Bjørndalens siste renn i denne omgang, før han fokuserer satsingen videre frem mot de avsluttende rennene i verdenscupen og VM i Anterselva i 2007.

Langdrygt OL
- Ja, det skal bli godt å få et litt annet fokus. Dette OL har vært langdrygt. Vi har ikke vært så mye ute blant folk i frykt for sykdom og lignende, så det skal bli godt å gjøre ting litt annerledes, mener han.

Ole Einar Bjørndalen gikk det han beskrev som "sitt livs renn" på den siste etappen på jaktstarten, og er optimist med tanke på egne gullsjanser.

- Formen min begynner for alvor å sette seg nå. Jeg ser virkelig frem til å gå fellesstarten, det er faktisk en av mine favorittkonkurranser og den jeg synes er morsomt å vinne. Jeg kommer til å gå hardt ut og gå et best mulig løp. Så får vi se hvordan det går på lørdag, sier Bjørndalen og smiler.

Han legger ikke skjul på at drømmen er å avslutte OL med det edleste metallet, men det firedobbelte gullvinneren fra Salt Lake City-OL mener konkurransen er hardere enn noensinne tidligere.

- Blant de 30 som starter, finnes det mange gode, både blant tyskerne, franskmennene og russerne. Dessuten er løypen veldig tøff og krevende, så det blir helt åpent hvem som vinner. Mitt stikkord blir vijle både på standplass og i sporet, konstaterer 32-åringen.

- Ole er favoritten
Halvard Hanevold er imidlertid ikke i tvil om hvem den heteste gullkandidaten blir.

- Ole er den heteste favoritten. Han viste på stafetten at storformen er inne, og han trives alltid når det skal gjennomføres fellesstart, sier Hanevold, som selv er usikker på egne prestasjoner før fellesstarten.

- Jeg var virkelig sliten etter stafetten, og på grunn av mye dopingkontroller, TV-intervjuer og mye annet rundt konkurransene, har jeg ikke fått restituert meg helt ideelt. Men jeg gleder meg til å gå, og satser jo selvsagt på pallen, beroliger Hanevold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag