RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gleder meg så jævlig

Foto: Leonhard Foeger / Reuters
Magnus Moan takker Marit Bjørgen for kombinertguttas opptur mandag kveld.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): «Dette blir norsk gull», tenkte nok de fleste tilskuerne da Magnus Moan var halvveis på fjerde og siste etappe av mandagens lagkonkurranse i kombinert.

27-åringen hadde tatt inn 19 sekunder av Østerrikes og Tysklands forsprang på 23.

- Jeg tror at jeg aldri har åpnet så hardt noen gang, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Ikke i Moan-form
Mario Stecher og Tino Edelmann ventet imidlertid ikke til Moan kom helt i rygg på dem. Duoen økte farten og rykket fra Byåsen-løperen. Og nærmere kom aldri Magnus Moan. I mål var han 40 sekunder bak.

- Hadde jeg vært i god, gammel Moan-form, hadde jeg tatt igjen de 24 sekundene, mener han.

Moan vurderte aldri å disponere løpet annerledes.

- Jeg hadde ikke noe valg. Jeg måtte prøve. Det var fire jævla sekunder bak. Det er så nære, men samtidig så langt unna. Akkurat nå er jeg skuffet på vegne av meg selv og laget. Men vi tapte ingen bronsemedaljer, vi vant bronsemedaljer. Vi tar medalje på hjemmebane og det er kjempeartig.

De norske løperne – Mikko Kokslien, Håvard Klemetsen, Jan Schmid og Moan – gleder seg over bronsemedaljene, selv om kvartetten hadde håpet på gull.

- Vi skal til sentrum og motta medaljer i kveld, og det gleder jeg meg så jævlig til. Jeg har sett på TV, både i går og tidligere i mesterskapet, at det er en fantastisk stemning, sier Moan til Nettavisen.

- Det som er positivt, er at Marit Bjørgen tok gull, for da blir det mye folk, gliser han.

Vondt for Schmid
Den som trolig var mest sliten etter sin etappe, var Jan Schmid. Han hadde den tvilsomme gleden av å mot Felix Gottwald, østerrikeren som er så god i langrenn. Gottwald hadde beste langrennstid i mandagens lagkonkurranse, og var hele 12 sekunder bedre enn Norges beste, Mikko Kokslien.

Schmid lå 10,8 sekunder foran Gottwald ut fra start, og lå likt med østerrikeren etter 2,5 kilometer. Men trønderen fikk juling i avslutningen og tapte ti sekunder bare fra storskjermen på stadion og inn til veksling.

- Jeg var helt på felgen. Jeg lå på bakken i målområdet til Magnus var ferdig med førsterunden. Det var ikke noe mer å ta ut, sier Schmid til Nettavisen.

- Hadde du tapt mer hvis det ikke var lagkonkurranse?

- Det hadde jeg garantert. Hadde jeg gått alene, hadde jeg sannsynligvis snudd. Da jeg måtte slippe, visste jeg at det ville bli et rent og skjært helvete. Jeg måtte prøve å begrense tapet.

- Slår dem i en spurt
Til slutt var Schmid 23,4 sekunder bak ved veksling. Det var for mye, ikke minst fordi Østerrike og Tyskland gikk taktisk klokt i front.

- De har respekt for meg, det vet jeg, og de vet at jeg slår dem i en spurt, og da er de nødt til å gå sånn som de gjorde. De kunne ikke ha ventet så veldig mye lenger opp i bakken før jeg hadde vært i ryggen på dem, og da hadde resultatlista vært helt annerledes, mener Moan.

Han har som kjent slitt med sykdom den siste måneden, men har nå fått to skikkelige gjennomkjøringer gjennom lørdagens individuelle konkurranse og mandagens lagkonkurranse.

- Jeg går et bedre langrenn i dag enn jeg gjorde i forgårs. Jeg får positive svar hele tiden. Det er den siste, lille proppen som ikke forsvinner. Jeg får det raskere i lårene, jeg får det raskere i hoftepartiet, og det er typiske tegn på at blodsirkulasjon og sånt ikke er optimalt. Men det kommer med de gjennomkjøringene jeg har hatt her.

- Jeg er overbevist om at jeg kommer til å gå fort på ski. Jeg går fort på ski. Men i dag er det stang ut, konkluderer Moan.

Østerrike og Mario Stecher spurtet inn til gull foran Tyskland, mens Magnus Moan endte 40 sekunder bak og på tredjeplass. Norge hadde om lag 15 sekunder ned til fjerde beste lag, USA.

Her kan du se utviklingen i løpet
Her kan du lese Nettavisens sak etter hoppingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere