- Gleder meg til å møte Lance

Foto: Peder Gjersøe/Scanpix

Thor Hushovd er klar for en ny sesong i sykkelsirkuset.

04.02.09 18:24

Crédit Agricole er for lengst historie for Thor Hushovd. Nå er det Cervelo Test Team som skal hjelpe grimstadgutten til en ny knallsesong på sykkelsetet.

Cervelo-laget avsluttet forrige uke et to ukers langt treningsopphold i Portugal der fokuset var på å bli kjent med hverandre og finne rytmen i laget foran den kommende sesongen.

- Det var et bra treningsopphold. Det var en bra stemning blant gutta, og vi fikk trent på en del nøkkelting, sier Hushovd til Nettavisen.

Konkurransetid
Brett Lancaster kommer til å være en nøkkelfigur for Hushovd denne sesongen. Australieren skal fungere som opptrekker for nordmannen, og dette ble det også terpet på i Portugal.

- Ja, vi fikk trent en del på opptrekkingen. Det mangler jo en del fordi det var første trening vi hadde sammen, og derfor er det også så viktig å finne rytmen i laget.

Nå er det tid for å trekke på seg konkurransetrøya igjen for «Oksen fra Grimstad». Første utfordring for Cervelo-laget blir Amgen Tour of California som begynner den 15. februar. Hushovd mener det skal bli deilig å komme i gang med sesongen.

- Det er et ritt som brukes til å komme i konkurranseform, men det er samtidig mer enn et rent treningsritt. Jeg har som mål å vinne en etappe. Det skal bli moro å konkurrere igjen, jeg har jo ikke kjørt ritt siden Tyskland i september.

- Hvordan føles kroppen?

- Kroppen fungerer bra, og det tekniske går også greit. Jeg er i samme vektklasse som jeg var på slutten av forrige sesong.

- Artig med Lance
Sykkellegenden Lance Armstrong er som kjent tilbake i sykkelsirkuset. Amerikaneren skal være med når Amgen Touren ruller i gang.

- Det er artig at Lance er tilbake. Jeg gleder meg til å møte han igjen. Vi er jo ikke samme type ryttere, men det skal bli artig å se hvordan han greier seg i fjellene, avslutter Hushovd.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag