RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Miguel Vidal (Reuters/Scanpix)

- Glem det, den er brukket

Sist oppdatert:
Euskaltel-legen måtte gi Igor Antón den hjerteskjærende beskjeden.

Peña Cabarba var fylt til randen av ekstatiske baskere som hadde møtt opp for å hylle folkehelten Igor Antón.

Men sammenlagtlederen fikk aldri startet stigningen opp den avgjørende stigningen. Idet sammenlagtrytternes kamp om posisjoner nedover Alto del Caracol startet, gikk uheldige Antón i asfalten med et smell.

- Jeg krasjet på egen hånd. Jeg tror jeg traff et hull i bakken eller en annen hindring. Hendene mistet taket i styret, jeg reiste meg opp og det var blod overalt. Jeg visste verken hvor jeg var, eller hva som hadde skjedd, forteller Antón etter stjernesmellen.

Levde drømmen
Euskaltel-legen kunne kjapt konstatere at høyre albue var brukket. Dermed var veien til følgebilen kort for mannen som ledet Vuelta a España sammenlagt før etappen.

- Instinktivt forsøkte jeg komme meg tilbake på sykkelen, da merket jeg at jeg ikke kunne bøye albuen. Legen vår ilte til. Han kjente på armen min og sa: - Glem det, den er brukket.

- Jeg kommer likevel til å minnes de siste 14 dagene med et smil. Jeg har levd ut min drøm, forteller Antón videre.

- Hadde vueltaen i sin hule hånd
Vincenzo Nibali overtok den røde ledertrøya etter etappen. Liquigas-rytteren ligger fire sekunder foran Joaquin Rodriguez (Team Katjusja) sammenlagt.

Rivalene kan ikke gjøre noe annet enn å føle med den uheldige Euskaltel-rytteren.

- Antón hadde vueltaen i sin hule hånd, forteller Carlos Sastre.

- Euskaltel har mye uflaks. Jeg føler med dem, istemmer Thor Hushovd.

- Jeg er lei meg på Antons vegne. Jeg fikk ikke vite at han hadde brutt før jeg selv hadde kommet i mål. Jeg vet godt hvordan det er å miste ledertrøya etter en velt. Det samme skjedde med meg i årets Giro d’Italia, sier Vincenzo Nibali.

Kommer sterkere tilbake?
På tross av den triste vueltasortien, var det ingen knekt mann som snakket med spanske journalister utenfor sykehuset i Bilbao lørdag kveld.

- Jeg begynner dessverre å bli vant til slike situasjoner. Mens ting fortsatt gikk bra for meg i vueltaen, holdt jeg hodet kaldt og plasserte beina mine på jorden. Etter at rittet endte på denne måten, skal jeg fortsette med den framgangsmåten.

- Det positive er at jeg har bevist at jeg kan vinne en Grand Tour. Jeg vil komme tilbake med mål om å greie. Sammen med lagkameratene mine, som har gjort en fantastisk jobb for meg, kommer jeg sterkere tilbake i 2011, lover 27-åringen.

Svar på spørsmålet nedenfor hvis du vil være med i trekningen om en sykkel. Les mer om konkurransen her!

2175-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere