*Nettavisen* Sport.

- Glem det, Norge

Foto: Helge Mikalsen/VG

Det er uaktuelt for Ole-Kristian Tollefsen å gjøre som landslagssjefen vil.

Norges eneste NHL-spiller er naturlig nok en viktig brikke på det norske landslaget som neste måned skal møte Canada, USA og Sveits i de olympiske lekene i Vancouver.

Selv om Tollefsen har gått skadet store deler av sin første sesong i Philadelphia Flyers, håper landslagssjef Roy Johansen å bruke ham i rundt 25 minutter hver kamp i OL.

Forlater ikke laget
Johansen ønsker å få med Tollefsen i Norges siste oppkjøringskamp, som blir spilt i Nord-Amerika rundt 10. februar, selv om NHL-spillerne ikke blir frigitt av klubbene sine før 13. februar.

- Jeg følger nøye med på spilletiden hans, og hvis han ikke får nok spilletid før OL, vil jeg snakke med Flyers, sånn at han får komme til oss og spille den siste landskampen før OL, fortalte landslagssjefen tidligere i vinter til Nettavisen. Kampen blir trolig spilt i Nord-Amerika rundt 10. februar.

Tollefsen skyter imidlertid den pucken over vantet. Det blir ikke aktuelt for ham å spille den kampen.

- Det er ikke i nærheten, engang. Jeg har sagt til Roy at det ikke er noen vits i å spørre. Det er visse regler du ikke kan bryte, og jeg ville aldri dratt fra laget mitt, sier Tollefsen til Nettavisen.

Blir pappa før OL
25-åringen håper i stedet å få et par dager med familien før lekene i Vancouver starter. Kona Guro Strypet har termin 1. februar og Tollefsen ser fram til å ønske parets førstefødte velkommen til familien før han reiser til Vancouver i Canada.

- Det blir en gutt. En liten hockeyspiller, tenker jeg, ler Nes-gutten, som har pådratt seg henholdsvis hjernerystelse og kneskade i sine to siste kamper for Flyers.

- Du er ikke redd for at han venter til OL med å stikke hodet ut?

- Nei, absolutt ikke. Han kommer før det!

Spiller mot Toronto
Tollefsen er for øvrig tilbake fra kneskaden og har fått beskjed om at han skal spille når Philadelphia Flyers natt til fredag møter Toronto Maple Leafs. Det blir hardhausens første kamp siden 14. desember, da han pådro seg en strekk i et leddbånd i kneet.

Hvis Tollefsen imponerer trener Peter Laviolette mot Toronto, kan nordmannen uansett få all den kamptreningen han trenger før OL. Philadelphia skal nemlig spille 15 kamper før OL-pausen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.