- Glem EM, Norge

Foto: (Scanpix)

Stjernen og kapteinen er ute og Bosnias trener sitter på lånt tid. - Det er bare å glemme EM, Norge, sier en bosnisk journalist.

19.11.07 15:26

MALTA (Nettavisen): Norge er avhengig av et bosnisk mirakel i Tyrkia for å nå EM, men Slaven Niksic, en av de bosniske journalistene som følger landslaget tett, har følgende råd til Norge:

Glem EM.

- Bosnia er sjanseløse i Tyrkia. Så enkelt er det, sier Niksic til Nettavisen.

Det er flere grunner til pessimismen.

- Ingen i Bosnia eller det bosniske laget bryr seg noe om hvordan gruppa ender. Det har ingenting å si for oss om Tyrkia eller Norge går videre. Vi har allerede mistet sjansen til å kvalifisere oss, men møter et tyrkisk lag som i tillegg til å ville slå oss for å nå EM, vil ha revansje for tapet de fikk mot oss i Bosnia sist. Utgangspunktet kunne vært bedre, forklarer han.

Og:

- Stjernen vår, Zlatan Muslimovic, er skadet og spiller ikke. Kaptein Mirko Hrgovic er også ute. Samtidig regner alle med at dette egentlig blir den siste kampen til treneren vår (Fuad Muzurovic). Atmosfæren i laget er altså ikke den beste før denne kampen. Jeg vil egentlig si at det er kaos her. Derfor kan Norge, som jeg allerede har sagt, bare glemme EM.

For de virkelig konspiratoriske er vennskapet mellom Bosnias trener og Tyrkias Fatih Terim heller ikke det beste utgangspunktet.

- De har vært venner i lang tid og kjenner hverandre fra tyrkisk fotball. Jeg tror ikke det har noe å si for kampen, men de har uansett stor respekt for hverandre, sier Niksic.

Og bare for å gjenta det: Bosnia, som har tapt fem kamper på rad nå, må altså ta poeng fra Tyrkia for at Norge skal ha noen som helst sjanse til å kvalifisere seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag