RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- God nok for de fleste landslag

Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix
Sist oppdatert:
Endelig fikk Kjell Jonevret det som han ville. Knut Olav Rindarøy ble tatt ut på landslaget.

Da Knut Olav Rindarøy ble utelatt i landslagstroppen som skulle møte Skottland på Ullevaal, ble Molde-trener Kjell Jonevret overrasket.

Svensken mente at venstrebacken over lang tid hadde bevist at han var god nok for en plass på landslaget.

- Han har vært god i ett år nå. Jeg har ikke sett noen backer som er bedre enn ham i Norge i år, sa Jonevret om sidebacken den gang.

Og tirsdag fikk den svenske treneren endelig det han har ønsket seg.

Da landslagssjef Egil Drillo Olsen leste opp troppen som skal møte både Island og Makedonia i VM-kvalifiseringen var nemlig Rindarøy én av svært få nykommere.

- Internasjonalt snitt
I tillegg ble også Magne Hoset tatt ut for andre gang på rad.

- Det er morsomt for Molde at vi har med to stykker, sier Jonvret til Nettavisen.

- Nå har jeg jo fått med både Magne og Knut Olav, så nå vet jeg ikke hvem jeg skal mase om neste gang. At Magne kom med forrige gang var morsomt, men det er først og fremst Rindarøy jeg mener har fortjent en sjanse. Han har internasjonalt snitt, og er en moderne back. Jeg tror de fleste landslag vil ha en spiller som han.

- Vet ikke hva jeg skal si
Rindarøy selv, tar imidlertid den massive skryten med fatning.

- Det er veldig artig. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal si til det, sier han til Nettavisen.

Først og fremst er venstrebacken både overrasket og glad over at han er funnet verdig en plass blant landets aller ypperste fotballspillere.

- Jeg ble gratulert fra en journalist fra Romsdals Budstikke, men skjønte ikke helt hva han mente. Men etter å ha tenkt meg om litt skjønte jeg at det gjaldt landslaget.

- Jeg ble utrolig glad, sier Rindarøy.

- Forventer ikke startplass
Og selv om 24-åringen ikke regner med å få spille fra start, ser han på uttaket som en glimrende mulighet for å få vist seg fram for Drillo og resten av landslagsledelsen.

- John Arne Riise er jo en utrolig god spiller, så jeg har ikke noen store forventninger om en startplass, men om jeg får spille er det en bonus. Kanskje jeg kan få et innhopp.

- Det er kjempebra at de tar ut formspillere. Vi ligger tross alt på andreplass i Tippeligaen. Magne har vært god, og jeg har også vært stabil. Nå er det bare å ta vare på sjansen. Jeg skal gjøre alt for å bli med videre, sier den formsterke Molde-spilleren.

Heller ikke Jonevret er sikker på at Rindarøy kan kapre en plass på laget med en gang.

- Vi får se, først og fremst er det morsomt at han får være med og det er fortjent. Han har spilt to bra sesonger nå, og han har vist seg verdig plassen, sier svensken.

- Som jeg sa, ser jeg ingen bedre, men det handler jo også om erfaring. Men dette er et fint første steg, der han får muligheten til å vise seg fram for landslagssjefen.

- Jublet mer enn meg
I Molde-leiren sto jubelen naturlig nok i taket da landslagstroppen ble offentliggjort klokken tolv tirsdag. Men det var ikke Rindarøy som jublet høyest da han ble tatt ut.

- Lagkameratene mine jublet faktisk mer enn meg da jeg ble tatt ut. Det er positivt for klubben at folk fra Molde er med på landslaget, sier den ferske landslagsspilleren.

Jonevret tror uttaket av Rindarøy og Hoset kan gi Molde et løft.

- Absolutt, vi var den eneste tippeligaklubben som ikke hadde noen landslagsspillere, for alle har jo hatt det de siste årene. Til og med mindre klubber som Fredrikstad, Bodø/Glimt og Strømsgodset, sier en storfornøyd Molde-trener.

- Denne sesongen begynte vi uten landslagsspillere, og nå har vi to. Dette gir et bra signal om at landslagsledelsen ser nøye på dem som presterer bra i eliteserien.

- På hvilken måte er dette positivt for Molde?

- Molde kommer aldri til å være en klubb som kan kjøpe ferdige spillere. Vi må satse på unge talenter som utvikler seg her. Slik sett er det bra at ungguttene ser at Molde er en bra klubb å spille i, og at det kan være en vei til landslaget og videre proffspill.

Kampen mot Island spilles i Reykjavik 5. september. Makedonia gjester Ullevaal onsdag 9. september.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere