- God nok for NHL

Foto: fredrik Sandberg/Scanpix

VM-troppens eneste NHL-proff er ikke i tvil.

05.05.11 07:24

Anders Bastiansen var i kjempeslag, da Norge knuste Østerrike i hockey-VM onsdag og sikret en plass i mellomspillet.

Sverige-proffen vartet opp med tre assist og scoret ett mål i 5-0-seieren og står dermed med åtte poeng totalt så langt i turneringen.

30-åringen, som ble svensk mester med Färjestad tidligere i vår, er med dette en av VMs absolutt mest produktive spillere.

- Helt klart god nok
Den eneste NHL-proffen i det norske landslaget, Jonas Holøs, mener at Bastiansen så absolutt kunne gjort seg bemerket i verdens beste hockeyliga.

- Ja, helt klart, sier Colorado Avalanche-proffen til Nettavisen onsdag kveld.

- Han har vist klasse i alle tre kampene her nede så langt og det er ingen grunn til at han ikke kan spille i NHL, sier 23-åringen.

Hvorvidt Bastiansen, som fyller 31 år i slutten av oktober, er interessert i en overgang til amerikansk ishockey, er imidlertid Holøs noe mer usikker på.

- Nei, jeg vet jo ikke hva han tenker om noe slik. Det at han har norsk pass hjelper vel heller ikke så mye på sjansene til å komme dit, sier proffen.

- Flere kandidater
Holøs er også klar på at Bastiansen ikke er den eneste av de norske VM-spillerne som kunne forsvart en plass på et lag i NHL.

- Ja, det er flere av disse gutta som kunne spilt der, sier backen.

- Hvem tenker du på da?

- Olimb blant annet (Mathis red. anmerk). Jeg er overrasket over at han ikke har fått sjansen der borte, sier Colorado-spilleren.

- Tollefsen også, selv om han har spilt en del der før. Det er sikkert flere også som kunne gjort det bra. Norge kunne fort hatt en del NHL-spillere, men det kommer litt an på hva folk ønsker.

Olimb gikk til Chicago Blackhawks i fjor sommer, men fikk aldri sjansen der, og har tilbrakt tiden på farmerlaget Rockford IceHogs. Onsdag scoret han ett og hadde fire assists for Norge.

- Vil spille 82 kamper
Selv satte Holøs inn det tredje målet i Norges seier onsdag. Men selv om laget nå har slått bra fra seg i VM, tror 23-åringen det har lite å si for hans egne sjanser i NHL neste sesong.

- For min del har det nok ikke så mye å si nei. Men sånn for dem som spiller i andre ligaer, og ønsker å bli oppdaget, kan det nok være bra at vi gjør det godt, sier han.

- For min egen del er det nok treningsleiren til høsten som kommer til å bli avgjørende og da får jeg vel vite om de har troen på meg eller ikke.

- Har du fått noen signaler om dette fra Colorado?

- Det er litt for tidlig å si noe om. Jeg har ikke fått så mye signaler ennå, med de har vært fornøyd med det jeg gjorde for farmerlaget i sluttspillet.

- Målet mitt er i hvert fall å spille 82 kamper i NHL neste sesong, så får vi jo se, da, sier Holøs.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.