RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- God nok for NHL

Foto: fredrik Sandberg/Scanpix
Sist oppdatert:
VM-troppens eneste NHL-proff er ikke i tvil.

Anders Bastiansen var i kjempeslag, da Norge knuste Østerrike i hockey-VM onsdag og sikret en plass i mellomspillet.

Sverige-proffen vartet opp med tre assist og scoret ett mål i 5-0-seieren og står dermed med åtte poeng totalt så langt i turneringen.

30-åringen, som ble svensk mester med Färjestad tidligere i vår, er med dette en av VMs absolutt mest produktive spillere.

- Helt klart god nok
Den eneste NHL-proffen i det norske landslaget, Jonas Holøs, mener at Bastiansen så absolutt kunne gjort seg bemerket i verdens beste hockeyliga.

- Ja, helt klart, sier Colorado Avalanche-proffen til Nettavisen onsdag kveld.

- Han har vist klasse i alle tre kampene her nede så langt og det er ingen grunn til at han ikke kan spille i NHL, sier 23-åringen.

Hvorvidt Bastiansen, som fyller 31 år i slutten av oktober, er interessert i en overgang til amerikansk ishockey, er imidlertid Holøs noe mer usikker på.

- Nei, jeg vet jo ikke hva han tenker om noe slik. Det at han har norsk pass hjelper vel heller ikke så mye på sjansene til å komme dit, sier proffen.

- Flere kandidater
Holøs er også klar på at Bastiansen ikke er den eneste av de norske VM-spillerne som kunne forsvart en plass på et lag i NHL.

- Ja, det er flere av disse gutta som kunne spilt der, sier backen.

- Hvem tenker du på da?

- Olimb blant annet (Mathis red. anmerk). Jeg er overrasket over at han ikke har fått sjansen der borte, sier Colorado-spilleren.

- Tollefsen også, selv om han har spilt en del der før. Det er sikkert flere også som kunne gjort det bra. Norge kunne fort hatt en del NHL-spillere, men det kommer litt an på hva folk ønsker.

Olimb gikk til Chicago Blackhawks i fjor sommer, men fikk aldri sjansen der, og har tilbrakt tiden på farmerlaget Rockford IceHogs. Onsdag scoret han ett og hadde fire assists for Norge.

- Vil spille 82 kamper
Selv satte Holøs inn det tredje målet i Norges seier onsdag. Men selv om laget nå har slått bra fra seg i VM, tror 23-åringen det har lite å si for hans egne sjanser i NHL neste sesong.

- For min del har det nok ikke så mye å si nei. Men sånn for dem som spiller i andre ligaer, og ønsker å bli oppdaget, kan det nok være bra at vi gjør det godt, sier han.

- For min egen del er det nok treningsleiren til høsten som kommer til å bli avgjørende og da får jeg vel vite om de har troen på meg eller ikke.

- Har du fått noen signaler om dette fra Colorado?

- Det er litt for tidlig å si noe om. Jeg har ikke fått så mye signaler ennå, med de har vært fornøyd med det jeg gjorde for farmerlaget i sluttspillet.

- Målet mitt er i hvert fall å spille 82 kamper i NHL neste sesong, så får vi jo se, da, sier Holøs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere