*Nettavisen* Sport.

- Godt å bidra i den delen av løpet

Foto: Solum, Stian Lysberg (scanpix)

Gabriel Rasch (35) fikk endelig betalt for sin utrolige lojalitet.

10.04.11 18:48

ROUBAIX (procycling.no): Før start hadde Gabriel Rasch én arbeidsoppgave. Det var å sitte med Thor Hushovd så lenge som overhodet mulig.

Med litt over to mil igjen satt han i utbrytergruppen. 35-åringen var plutselig med i finalen av brosteinsklassikeren Paris-Roubaix.

Det meste gikk endelig på skinner for det amerikanske laget.

- Vi fikk løpet inn i det sporet vil selv ønsket. Vi hadde mange folk ved utgangen av Arenbergskogen, og deretter plasserte vi folk i brudd hele veien. Vi var hele tiden i overtall. Da det var 40 mann igjen, hadde vi 6 mann foran. Det samme hadde vi da det bare satt igjen 30. Og slik kunne både meg, Sep (Vanmarcke) og Johan (Van Summeren) plassere oss i de forskjellige gruppene, forteller Rasch til procycling.no.

Gigantenes kamp
Bak ham satt Fabian Cancellara og Thor Hushovd og lekte katt og mus. De fikk selskap fra Alessandro Ballan, og siden Garmin og BMC var representert i bruddet foran var det naturlig nok sveitseren som måtte gjøre det meste av jobben.

Samtidig nærmet velodromen i Roubaix og det forlokkende brosteinstrofeet seg. Til slutt ble Rasch kommandert ned til Hushovds gruppe, mens Van Summeren støtet seg vekk og vant hele rittet.

- Det kunne vel like gjerne ha vært meg som lå igjen foran, men Johan er nok hakket sterkere enn meg, erkjenner Rasch.

- Men ønsket dere å kjøre inn bruddet da du slapp deg ned igjen til Thor?

- Ja, men det var litt problematisk. De to (han og Fabian) hadde stort sett fullt fokus på hverandre. Dersom det hadde vært 20 sekunder mindre da jeg slapp meg ned, hadde vi kommet opp igjen. Sep Vanmarcke satt også i gruppen, og vi tok innpå en del.

En monsterføring fra Cancellara var nok til at Rasch sa takk for seg i rittet. Hushovd holdt stand litt til, før også han måtte slippe sveitserens rygg ut av syne.

- Noen gir en ring, jeg ga en stein
Det ble likevel bli Garmin-Cervélos dag. Både det taktiske spillet og lagmaskineriet fungerte som det skulle i et sommervarmt Nord-Frankrike.

Verken støvete bondeveier, uhell eller forræderiske brosteinspartier var nok til å stanse Garmin-maskinen på en dag som denne.

Van Summeren fikk æren av å rulle først over målstreken og benyttet like godt anledningen til å fri fra podiet.

SE HER:Van Summerens jubeldag i store bilder

- Noen gir damene er ring, jeg ga en stein, fortalte Vansummeren etterpå.

LES MER:Sjokkvinneren fridde etter målgang

Gabba: - Jeg fortjener plassen
Viktigst sett med norske øyne, dersom man ser bort ifra Hushovds 8.-plass, var den definitive bekreftelsen på at Gabriel Rasch holder nivået også i de aller største rittene.

- Jeg er en del av klassikergjengen på dette laget, og jeg fortjener den plassen. Jeg synes det er vanskelig når man ikke vet sikkert om man får kjøre rittene, innrømmer Gabba som nylig ble vraket fra laget foran Flandern rundt.

- Smaker det ekstra godt å gjøre en så solid innsats i dag?

- Ja, det var viktig. Jeg føler det er disse løpene jeg har noe å gjøre i. Det er dette jeg er bra på. Derfor var det godt å endelig kunne gjøre en jobb i denne delen av løpet, forteller nordmannen.

PS! Fabian Cancellera tok til slutt 2.-plassen. Maarten Tjallingii (Rabobank) ble nummer tre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag