RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Godt å ikke ha klart alt

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det ble ingen krystallkuler. Det synes Astrid Uhrenholdt Jacobsen nesten er like greit.

ST. CATERINA (Nettavisen): Før helgens verdenscupavslutning i Italia hadde 21-åringen teoretiske muligheter til å vinne alle de tre verdenscupene i langrenn.

Det endte med andreplass i totalcupen og sprintcupen, samt fjerdeplass i distansecupen.

- Ikke bittert i det hele tatt. Jeg synes nesten det er litt godt å ikke ha klart alt allerede i min første seniorsesong. Og selv om jeg skulle ha vunnet, hadde jeg sett på Virpi Kuitunen som den beste skiløperen denne vinteren, sier sprintverdensmesteren fra i fjor.

Lærte av smellen
Etter smellen i lørdagens fellesstart, avsluttet Astrid Uhrenhold Jacobsen sesongen med en god jaktstart søndag. Hun klatret til sjuendeplass og hadde dagens femte beste tid.

- I dag er jeg veldig godt fornøyd. Jeg åpnet mye roligere enn jeg egentlig hadde lyst til. Det viser vel at jeg allerede har lært fra i går, smiler Smestad-jenta.

Og høydesmellen er ikke det eneste hun har lært av denne vinteren. Nedturen i Tour de Ski ble også en nyttig lærepenge.

Sluttet å grave seg ned
- I Tour de Ski brukte jeg for mye energi på å deppe over motgangen. Nå har jeg skjønt at det ikke nytter å grave seg ned. Det har gått opp og ned etter Tour de Ski også, men jeg har blitt flinkere til å legge de negative opplevelsene bak meg. Jeg er nok blitt flinkere mentalt, sier Uhrenholdt Jacobsen til Nettavisen.

Aller mest gleder hun seg over den norske laginnsatsen i vinter.

- Vi har vært veldig mange jenter som har klart resultater helt i toppen. Det synes jeg er minst like moro som min egen framgang.

VM viktigst
De neste månedene skal hun bruke tid på medisinstudiene. Men selvfølgelig har hun også begynt å tenke på neste vinter.

- Da blir nok VM viktigere enn verdenscupen. Det betyr at det gjelder å prikke inn toppformen mot slutten av februar. Det har jeg klart de to siste årene, konstaterer Uhrenholdt Jacobsen.

Virpi Kuitunen vant både verdenscupfinalen og verdenscupen sammenlagt. I finalen ble Marit Bjørgen beste norske jente på sjetteplass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen altså fulgte på plassen bak.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere