*Nettavisen* Sport.

- Godt å være tilbake igjen

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (Scanpix)

Åtte år er gått siden Per-Mathias Høgmo sist var klubbtrener på øverste nivå i Norge. Den ferske Tromsø-treneren synes det er deilig å være tilbake i klubb-manesjen igjen.

07.01.04 06:57

- Det er spennende å være tilbake som klubbtrener igjen. Vi er inne i en hektisk fase nå, og jeg må bruke tiden som kommer til å kartlegge stallen og skape meg et inntrykk av hvilke kvaliteter vi har, sier Høgmo til TV 2 Nettavisen.

Savnet klubbfotballen

Per-Mathias Høgmos siste jobb som klubbtrener på høyt nivå var i Moss i 1996-sesongen. Siden den gang har trent de norske fotballjentene til OL-gull i Sydney og hatt ansvaret for det norske U-landslaget. Det har vært fine år, men Tromsø-treneren innrømmer at han har savnet klubbfotballen.

- Med kvinnelandslaget hadde vi mange samlingsdøgn, og fikk jobbe ganske kontinuerlig med gruppen. Forskjellene i forhold til U-landslaget er større. Som Tromsø-trener får jeg jobbe daglig med gruppen og ha en mye tettere dialog med spillerne. Det gir selvsagt større muligheter til påvirkning. Det er det som er motivasjonen min i den nye jobben, sier Høgmo.

- Det er klart jeg har savnet dette. Det ble mye administrasjon som landslagstrener, legger han til.

Høstet erfaringer

Nå håper Per-Mathias Høgmo han kan ta med seg noe av det han lærte i tiden som forbundstrener inn i den nye tilværelsen.

- Jeg har ambisjoner om å bruke impulser fra min internasjonale bakgrunn til å påvirke klubbmiljøet.

Ambisjonene for Tromsøs 2004-sesong vil han imidlertid ikke snakke høyt om ennå. Men han håper "Gutan" presterer bedre enn i den svake fjorårssesongen. Da berget tromsøværingene kontrakten på overtid.

- Tabellen lyger aldri. Det er viktig å granske seg selv, og konklusjonen er at Tromsø ikke var bedre i fjor. Laget presterte imidlertid gode resultater på slutten. Noe av det viktigste blir å stabilisere prestasjonene på det nivået, mener Høgmo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag