RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jon Eeg/Scanpix

- Godt av nedrykket

Sist oppdatert:
Moldes Daniel Berg Hestad sesongdebuterte i Adecco-ligaen sist søndag. Nå vil kapteinen føre MFK-skuta tilbake i Tippeligaen.

Daniel Berg Hestad er tilbake for Molde etter sitt første langvarige skadeavbrekk i karrieren. Søndag kom han innpå som innbytter da Mandalskameratene ble slått 3-0 på Sørlandet.

- Jeg merker at jeg har vært ute en stund, ja. Etter en ukes tid med trening er jeg fortsatt ganske rusten. Det har vært rart å følge laget fra sidelinjen, siden jeg ikke har vært ute så lenge tidligere i karrieren. Heldigvis har laget gjort det godt, og da er det lettere å være skadet, sier Berg Hestad til Nettavisen.

Ny giv
MFK har fått ny trener i svenske Kjell Jonevret, og klubben har vært flittig på overgangsmarkedet. Berg Hestad synes det ser lysere ut enn på lenge for laget fra Rosenes By:

- Vi har et veldig spennende lag i år, og har fått inn mye ungt og nytt i stallen. Laget har fortsatt mye å gå på, men når vi får flyt kan det bli virkelig bra.

Hva synes du om den nye treneren?

- Jeg tror MFK har godt av en slik trener. Han er karismatisk og autoritær, og tar skikkelig tak på treningene, sier MFK-kapteinen.

Molde rykket ned fra Tippeligaen i fjor, etter å ha blitt ydmyket med 0-8 mot Stabæk på Nadderud i den 25. serierunden. Sist romsdalingene rykket ned (1993), kom laget grusomt tilbake. Berg Hestad ser ikke bort i fra at det samme kan skje om det blir opprykk i år.

- Jeg tror faktisk Molde har hatt godt av å rykke ned. Det er bedre å ha flyt i Adecco-ligaen enn å slite i bunnen av Tippeligaen. Vi har mer selvtillit nå enn på flere år, og slik sett vil vi være bedre rusta om vi rykker opp - men det blir vanskelig, sier midtbanemannen.

- Tøft
Med 13 poeng og andreplass etter de fem første kampene ser det ut til å gå mot en jubelsesong for de blåkledde. Berg Hestad understreker likevel at opprykkskampen neppe blir en dans på roser:

- Det blir utvilsomt en hard sesong, men vi har et bra lag på gang. Hvis vi yter maks og får spilt inn laget tror jeg vi greier opprykk.

Hvem blir de argeste rivalene?

- HamKam og Bodø/Glimt. Særlig Glimt virker veldig sterke, spesielt offensivt.

Toppkamp
Lørdag er det nettopp HamKam som kommer på besøk på Aker Stadion, og seiersoppskriften er klar.

- Vi må sette trykk på dem fra første sekund, og få til bevegelsen i det offensive spillet. HamKam vil sikkert legge seg bakpå, og det krever tålmodighet fra oss, sier Berg Hestad.

Mr. Molde innrømmer for øvrig at det er surt å se Aalesund spise kirsebær med de store, mens MFK holder til i den nest øverste divisjonen.

- Det er det selvsagt, Aafk er jo vår nærmeste rival - men slikt snur seg fort. Jeg skulle ønske at begge lagene var i Tippeligaen, det hadde skapt ytterligere interesse og entusiasme rundt begge lagene. Derfor håper jeg de klarer seg, og at vi møtes i serien neste sesong, avslutter Berg Hestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere