RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gratulerer, mor!

Klemmen fra datteren Eli varmet mest for Hilde Gjermundshaug Pedersen.
Klemmen fra datteren Eli varmet mest for Hilde Gjermundshaug Pedersen. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): Da Hilde Gjermundshaug Pedersen (40) fikk seiersklemmen av datteren Eli (16), klarte hun ikke å holde tårene tilbake. Hun holdt dermed det hun ”lovet” tidligere på dagen.

Rett etter at Marit Bjørgen sikret gullet for Norge ”lovte” Hilde GP en tårevåt kveld.

- Tårene er kommet allerede. Det er ikke tomt ennå, og jeg gruer meg til premieutdelingen. Jeg har så lett for å grine. Jeg er et følelsesmenneske, sa hun rett etter målgang.

Rett etterpå
Men Hilde kom seg gjennom medaljeseremonien uten å plukke fram lommetørkleet. Tårene kom derimot rett etterpå. For da vanket det en skikkelig omfavnelse fra datteren Eli.

- Det var stort å høre nasjonalsangen, og det var stort å få gullmedaljen rundt halsen. Men det største var å få en klem av Eli. Da kom det noen tårer, sier Hilde G. Pedersen til TV 2 Nettavisen.

- Hva sa dere til hverandre?

- Jeg klarte ikke å si noe som helst, men hun fikk i alle fall sagt ”Gratulerer, mor”.

Magetrøbbel
For det var bare Eli kom for å se mamma Hilde få sin aller første VM-gull. Tvillingsøster Ida og pappa Knut var begge slått ut av magetrøbbel.

- Derfor var det ekstra følelsesladet den lille stunden. Det ligger enormt med treningsmengder og masse planlegging bak dette gullet. Derfor tenkte jeg på alle de som har støtta meg gjennom mange år.

- Takk til Knut og til barna!

Legge opp
- Nå kan jeg legge opp med god samvittighet. Nå skal jeg kose meg foran TV`en i med disse jentene i mange år framover, sier Hilde, og sikter til sine unge lagvenninner Kristin Steira (23), Marit Bjørgen (24) og Vibeke Skofterud (24).

Selv måtte hun vente til fylte 40 år for å sikre seg sitt aller første VM-gull. Og med metallet vel om halsen, ble det heller ikke tatt av med det første.

- Jeg kommer ikke til å ta av meg medaljen på en stund, nei. Jeg vurderer å sove med den. Men det får jeg se på. Det blir i alle fall ikke noe festing, for det er nytt løp i morgen, avslutter Hilde G. Pedersen.

Hun skal gå sprinten, hvor hun har en bronsemedalje å forsvare fra Val di Fiemme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere