- Gratulerer, Petter!

Krister Sørgård vraket Petter Northug fra OL-troppen, men gleder seg stort over 20-åringens tredje VM-gull.

01.02.06 07:03

Tirsdag innledet Northug årets junior-VM i slovenske Kranj med å gå helt til topps i sprinten. Gullet var hans tredje i junior-VM-sammenheng. I fjorårets mesterskap i Rovaniemi sikret Northug seg to gull og to sølv.

20-åringen fra Mosvik i Nord-Trøndelag ble rikskjendis over natta etter at han vant NM-gull i duathlon - for samme dag å bli vraket fra den norske langrennstroppen til Torino-OL. Allerde dagen derpå fulgte han opp med et nytt gull, da han spurtslo Tore Ruud Hofstad og førte Strindheim til topps i stafetten på Heistadmoen.

Tirsdag viste stortalentet til fulle at han har taklet mediekjøret som fulgte i kjølvannet av OL-vrakingen. Under vanskelige forhold i slovenske Kranj spurtet han fra konkurrentene i finalen.

Norges nye Alsgaard
Og landslagstrener Krister Sørgård er ikke overrasket.

- Jeg visste at han hadde en god mulighet til å vinne. Og Petter er ikke en type som lar seg påvirke av oppstyret som har vært. Jeg gratulerer selvfølgelig Petter så mye med gullet, sier Krister Sørgård til TV 2 Nettavisen.

Allerede i november omtalte Sørgård Northug som Norges største langrennstalent siden Thomas Alsgaard.

- Petter har et enormt potensial. Sannsynligvis har vi ikke hatt en junior på et så høyt nivå siden Thomas Alsgaard. Petter trener veldig bra og har et utrolig pågangsmot. Jeg ser ingen begrensninger som gjør at han ikke skal kunne bli like god som Alsgaard og Bjørn Dæhlie, sa Sørgård til TV 2 Nettavisen den gangen.

Gull til Jakobsen
Tyske Daniel Heun, som var raskest i prologen, vant kampen om sølvet bak den suverene nordmannen.

Astrid Jacobsen sørget for norsk seier også i jenteklassen. Celine Bruun-Lie tok bronse. Anders Glørsen ble nummer fire i gutteklassen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.