Gå til sidens hovedinnhold

- Graver oss ikke ned

Sandefjord er klare for Adeccoligaen etter braktapet mot Strømsgodset i Drammen.

MARIENLYST STADION (Nettavisen): STRØMSGODSET-SANDEFJORD 4-0:

Etter to sesonger i Norges øverste divisjon ble nedrykket et faktum for Sandefjord søndag.

Siste spiker
Firemålstapet mot Strømsgodset i Drammen var den aller siste spikeren i Vestfold-klubbens kiste.

- Vi er konkurransemennesker alle som én i Sandefjord, og vi hater å tape. Når det først skjer at vi rykker ned må fokuset være at vi skal komme oss på beina igjen. Vi kan ikke bare grave oss ned, sier Sandefjords daglige leder, Øystein Ulsnæs, til Nettavisen.

Og han fortsetter:

- Når vi likevel skulle rykke ned er det like greit at det skjer såpass tidlig. Da er vi klar over hva som møter oss neste sesong allerede nå, og vi kan forberede oss bedre.

- Har Tor Thodesen fortsatt tillit som hovedtrener etter nedrykket?

- For oss handler ikke dette om Thodesen eller noen andre enkeltpersoner i klubben. Dette handler om helhet og kontinuitet, og det vil det fortsatt gjøre i tiden fremover, forteller Ulsnæs.

Uklar
Thodesen selv er litt unnvikende når Nettavisen spør om han vil fortsette i klubben.

- Jeg har en kontrakt som løper til 2009, og den må jeg forholde meg til, sier Thodesen.

Den tidligere Brann-assistenten var skuffet da nedrykket ble et faktum i Drammen, men han ser ikke på Adeccoligaen som en nedtur yrkesmessig.

- Nei, nei. Man jobber jo med mennesker uavhengig av divisjon, så jeg ser ikke på det å være trener i Adeccoligen som noe negativt. Laget skal uansett utvikles videre fra slik det fremstår i dag.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

192881

Med tre kamper igjen har Sandefjord absolutt ingenting å spille for. Bortsett fra æren, vel og merke. De blåkledde vil gi full pinne i serieavslutningen.

- Vi skal spille som om vi har en mulighet til å holde oss i de tre siste kampene. Vi skylder andre lag å gi jernet selv om vi er fortapte, sier Thodesen.

- Hva har skjedd med Sandefjord etter den fine førstesesongen i Tippeligaen, Thodesen?

- Det er flere faktorer som spiller inn, men det er ikke noe jeg vil gå nærmere inn på overfor pressen – men det er ikke tilfeldig at vi ligger i bunnen. Vi skal evaluere årets sesong etter at den er over, så får vi ta det videre derfra.

Knarvik blir
Nøkkelspiller Tommy Knarvik var naturligvis skuffet etter 0-4-tapet mot Godset, men innrømmer at man allerede før oppgjøret hadde innsett at nedrykk var uunngåelig:

- Vi forsto vel etter Start-kampen (1-3-tap) at det ville holde hardt å klare seg.

Et tidlig straffemål i mot og det faktum at stopper Birger Madsen ble utvist etter 36 minutter, gjorde en allerede bratt bakke til reneste Mount Everest for Sandefjord på Marienlyst.

- Vi får en veldig tøff start her i dag. Straffen og utvisningen blir egentlig den siste spikeren i kista for oss. Da forstår vi at dette definitivt er kjørt, sier Knarvik til Nettavisen.

- Blir du med klubben ned?

- Alt kan skje i fotball, men i utgangspunktet blir jeg med videre.

Sandefjord skal møte Fredrikstad (B), Odd (H), og Lillestrøm (B) i sine tre siste Tippeliga-kamper.

Reklame

Black Week: 10 superkupp du bør sjekke ut