RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Greit å drive kampanje

Sist oppdatert:
Presseforbundets leder Per Edgar Kokkvold mener det er helt greit om VG ønsker landslagssjef Nils Johan Sembs avgang. - Men da må det foregå åpent, sier Kokkvold.

Dagbladet skriver fredag at VGs sportsredaktør skal ha innkalt Nils Johan Semb til et møte der de ga uttrykk for at de ville "ta" Semb og landslaget dersom ikke spillestilen ble endret.

VG på sin side avviser påstanden som oppspinn.

- Det er jo to diametralt forskjelle oppfatninger av hva som har skjedd. Og derfor umulig å forholde seg til, sier presseforbundets leder Per Edgar Kokkvold til TV 2 Nettavisen.

Må bli tøffere
Men generelt mener Kokkvold det ikke er noe galt i at pressen tar klare standpunkt og sågar ønsker landslagstrenere eller regjeringers avgang.

- Pressen har tre oppgaver. De to første er klare. Pressen skal informere og avdekke kritikkverdige forhold. Men de skal også ta standpunkt. Og de må gjerne være sterke, sier Kokkvold.

Presseforbundets leder ser ingenting galt i at VG eventuelt skulle kritisere Semb og landslaget. Snarere mener han det er for lite stillingstagende i norske aviser.

- Kampanje er helt greit, men det må foregå i det åpne rom. Pressen har faktisk lov til å drive kampanje og de bør gjøre det. Aviser må tørre å mene noe. Det er en forutsetning for demokratiet, sier Kokkvold.

Redd for å støte fra seg lesere
- Har dette forandret seg etter at partipressen ble borte?

- Ja, og det er litt dumt. Det skal være forskjellige standpunkter og forskjellige meninger i pressen. Men avisene er blitt som de store partiene. De våger ikke å ta klare standpunkt av frykt for å tråkke noen på tærne, sier Kokkvold.

Lederen i presseforbundet sier han ikke husker nøyaktig hvordan VGs tidligere sporssjef Frode Nakkim og VG forholdt seg til Ingvar Stadheim, som ble presset ut av landslagsledelsen i 1988, eller til Nils Johan Semb.

Jagland-kampanje
Derimot har han VGs klare linje mot tidligere statsminister Thorbjørn Jagland friskt i minne.

- Men den var jo veldig klar. De skrev vel ikke direkte at de ønsket ham fjernet, men både på lederplass og i artikler var det veldig tydelig hva de mente, sier Kokkvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere