*Nettavisen* Sport.

- Grenser for hvor lenge jeg kan snylte på mor

Foto: Heiko June/Scanpix

Olaf Tufte blogger for Nettavisen.

24.07.12 07:48

Dette er den andre bloggen fra Olaf Tufte i forbindelse med sommerens OL i London:

Selv om det er jeg som trener og deltar i konkurranser, er det ingen tvil om at rokarrieren min er et familieprosjekt. Det er mange støttespillere som skal takkes for de gode resultatene jeg har opplevd, og uten dem hadde jeg aldri stått øverst på pallen i to OL på rad. De har hjulpet meg gjennom oppturer og nedturer, og har bidratt til at jeg er den mannen jeg er i dag.

Hadde det ikke vært for familien min, hadde jeg måttet slutte med det jeg driver med for lenge siden. Vi er en familiebedrift, og alle er involvert på en eller annen måte. I tillegg har jeg gode venner som hjelper til når det er nødvendig.

Å være en del av det norske laget har vært en udelt positiv opplevelse. Det er en kjempesprudlende gjeng som er morsomme å være sammen med, og som backer hverandre uansett, i oppturer og nedturer. Totalt er vi en 10-11 stykker, og under meg er det bare unggutter. Siden jeg har vært med noen år og opplevd mye hender det jo at jeg blir spurt om ting, og jeg får vel en slags mentorrolle. Det gjør meg ingenting, for det er bare inspirerende få å trene med så store talenter til daglig.

Fordi vi er så mye på samling, blir vi en sammensveiset gjeng. Alle er kompiser, og det gjør det lettere å trene og reise så mye som vi gjør. Ofte trener jeg best alene, men når jeg er på samling er det godt å ha et team på cirka seks trenere i ryggen. De hjelper til med alt fra roing, styrke, mentalt og coaching.

Selv om mamma og pappa er mine hovedstøttespillere, er det grenser for hvor lenge man kan snylte på dem. Det har vært livsnødvendig å ha gode støttespillere på sponsorsiden i ryggen, og jeg er veldig heldig som har mange gode samarbeidspartnere. Man må kunne rettferdiggjøre at man leker med hobbyen sin hver dag, og jeg føler at jeg har oppført meg noenlunde bra overfor de sponsorene jeg har hatt!

Blant annet er jeg en del av Team VISA foran årets OL i London, som blir en kjempeopplevelse. Jeg er den eneste norske utøveren, men laget er fullt av utrolig dyktige utøvere og talenter fra hele verden, for eksempel svømmeren Michael Phelps fra USA, som vant hele åtte gullmedaljer i OL i Beijing i 2008.

OL er en fantastisk opplevelse, og neste innlegg tenkte jeg å dedikere til hvordan det er å delta i OL, og hva som foregår bak kulissene.

Hilsen Olaf.

Dette er den andre bloggen fra Olaf Tufte i forbindelse med sommerens OL i London. Den første finner du her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.