RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Grisebra å ikke være favoritter

Foto: Heiko Junge / Scanpix
Sist oppdatert:
HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Tyskland er storfavoritter på herrenes VM-stafett lørdag. - Det passer oss grisebra, sier Ole Einar Bjørndalen.

Han regner med at Norge har store medaljesjanser, men er glad for at de fleste tror Tyskland tar gullet.

- Det passer oss grisebra å ikke være favoritter. Dermed kan vi være i en angrepsposisjon, og slipper litt av presset, sier skiskytter-esset til TV 2 Nettavisen etter at stafettlaget ble presentert torsdag formiddag.

Gode nok til medalje
Bjørndalen skal gå sammen med Halvard Hanevold, Stian Eckhoff og Egil Gjelland.

Han mener Norge stiller med et svært sterkt lag – selv om resultatene til lagkameratene ikke har vært all verden å skryte av tidligere i VM.

- Jeg mener bestemt at dette laget er mer enn godt nok til å kjempe om medaljer. Men da må alt klaffe – spesielt skytingen, slår Bjørndalen bestemt fast.

Vanskelig uttak
Herretrener Roger Grubben sier at stafettlaget var vanskeligere å ta ut enn først antatt. De svake resultatene på gårsdagens normaldistanse skapte hodebry for treneren.

- Men det er bestandig tvil rundt slike uttak. Det var lettere å ta ut lagene på sprinten og jaktstarten, for å si det sånn. Jeg er likevel fornøyd med de jeg landet på til slutt – alle friske og raske og i god form, oppsummerer Grubben.

I likhet med Ole Einar Bjørndalen tror også treneren at Tyskland blir de vanskeligste å slå på lørdagens stafett.

- Tyskerne har vært mye bedre enn oss på standplass tidligere. Så vi har en stor jobb å gjøre der dersom vi skal slå dem, sier Grubben – vel vitende om at Michael Greis og Ricco Gross tok henholdsvis sølv og bronsemedaljen på onsdagens normaldistanse.

Bjørndalen vil gå siste etappen
Han har ikke bestemt seg for hvem som skal gå de forskjellige etappene. Ole Einar Bjørndalen er imidlertid svært lysten på sisteetappen.

- Jeg har veldig lyst til å gå den siste etappen. Men alt er opp til treneren, sier han.

Stian Eckhoff har lyst til å den andre eller tredje etappen.

- Jeg har gått disse to etappene tidligere i år. Det er der jeg føler jeg kan gjøre størst nytte for laget, spår Eckhoff.

Halvard Hanevold og Egil Gjelland har ikke de store etappe-ønskene.

- Vi går de etappene treneren setter oss opp på. Uansett hvilke vi går, er vi innstilt på å hevde oss, sier de til TV 2 Nettavisen.

- Stafetten er høydepunktet
Norge tok sølvet på fjorårets stafett i Oberhof. Ole Einar Bjørndalen er ikke i tvil om at stafetten er en av VMs desiderte ”høydare”.

- Før VM hadde jeg mål om et individuelt gull, og gull på stafetten. Stafetten er alltid noe spesielt, sier Bjørndalen – som kun trente lett langrenn i formiddagstimene torsdag.

- Jeg tok bare en lett runde på ski. I ettermiddag skal jeg tørrtrene litt på hotellrommet, opplyser han.

- Men jeg er allede fokusert på lørdagens stafett. Jeg er i kjempegod form, og gleder meg enormt til å gå, forsikrer skiskytteren med to gullmedaljer og en 6. plass å vise til hittil i VM.

Lørdag kan det bli nye bragder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere