*Nettavisen* Sport.

- Grisestygge RBK-drakter

- Draktene Rosenborg spilte med i fjor, var grisestygge. Det sier leder i RBKs supporterklubb Kjernen, Christian Brøndbo. Han frykter RBKs hjemmedrakter blir like ille i år.

10.01.05 14:41

Etter at Rosenborgs draktsett forrige sesong ble offentliggjort, skapte det ramaskrik blant klubbens fans.

Grunnen var at Rosenborgs fans mente drakten hadde for mye reklame. På nettstedet rbkweb.com kom det inn over 700 underskrifter fra supportere som ikke likte designet på drakta.

«Grisestygge»
Leder i Rosenborgs supporterklubb Kjernen, Christian Brøndbo, betegner det nåværende draktsettet som «grisestygt».

- Vi gikk hardt ut i forkant av forrige sesong, og sa hva vi mente om drakten. Rosenborgs drakt i Tippeligaen var grisestygg, og vi hadde blant annet en heftig debatt i media her oppe angående draktene, sier Kjernen-leder Christian Brøndbo til TV 2 Nettavisen.

Frykter det blir like ille
Nå frykter han at Rosenborgs drakter kommende sesong vil se like «ille» ut.

- Problemene med draktene fra Adidas er at de ikke er tiltenkt å bli dekket med så mange sponsorer. Den er tiltenkt én hovedsponsor. Det er også vår oppfatning. Vi ønsker at det på Rosenborgs drakter skal være én hovedsponsor og klubblogo på forsiden, mener Brøndbo.

- De nåværende draktene er helt målplasserte ut. Det er for mye reklame, og de to øverst plasserte på forsiden kan jeg ikke skjønne ble funnet verdig drakten, legger han til.

Endrer litt
Markedssjef Endre Storholt i Rosenborg varsler endringer på Lerkendal-klubbens draktsett kommende sesong.

- Det vil ikke komme en helt ny drakt, men reklamen blir litt annerledes. Ifølge Norges fotballforbunds reglement gjør dette at vi får en plakat mindre, sier Storholt til TV 2 Nettavisen.

Han har liten forståelse for at Rosenborgs supporterklubb reagerer på den massive reklamen på draktene.

- Jeg har egentlig liten forståelse for dette. Vi ønsker å optimalisere våre inntekter, og reklamen på draktene har så stor verdi at vi er avhengige av dette, forklarer Storholt.

Selger færre drakter
Christian Brøndbo er imidlertid ikke i tvil om hva som vil skje dersom Rosenborg fortsetter i samme stil med draktreklamen fremover.

- Det vil bare bety én ting, og det er at klubben vil selge færre drakter.

Ifølge Kjernen er det også for dyrt å måtte betale 650 kroner for draktene når de inneholder så mye reklame.

- Vi i Rosenborg mener ikke den er for dyr. Prisen ligger på samme nivå som de andre klubbene i Tippeligaen opererer med, svarer Endre Storholt.

- Dette viser bare at det er begrenset hva vi kan gjøre. Vi kan ikke gjøre annet å håpe på at Rosenborg etterhvert tar til fornuften, kontrer Christian Brøndbo.

Rosenborgs nye draktdesign vil bli presentert i god tid før Tippeliga-starten i april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.