- Grodås vil bli savnet

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Keeper Ivar Rønningen deler ikke HamKam-supporternes begeistring over trenerens avgang.

Frode Grodås er kanskje den treneren som er blitt mest kritisert i årets Tippeliga – både for sitt lags spillestil og dets manglende resultater. Onsdag måtte han gå.

- En kjernekar
Og mens den øvrige delen av Tippeligaen nesten utelukkende applauderer Briskeby-lagets nedrykk, og HamKam-fansen applauderer avskjedigelsen av Grodås, så er Rønningen selv lei seg for det som har skjedd.

- Frode Grodås er en kjernekar på alle mulige måter, sier HamKam-keeperen. - Han vil bli savnet, hevder Rønningen.

Og selv om sisteskansen på Hamar innrømmer at meningene om oppsigelsen er noe delte i spillerguppa, så mener Rønningen at Grodås har kvaliteter som gjør ham unik – både som person, men først og fremst ved sine holdninger.

- Han gir 100 prosent i alt han gjør, skryter fotballnomaden Rønningen, og mener det var en svært vanskelig oppgave for Grodås å skulle erstatte Ståle Solbakken.

- Her tror man at Solbakken kan gå på Mjøsa. I tillegg hadde man et håpløst utgangspunkt med alle spillerne som forsvant etter forrige sesong, samtidig som de nye kom veldig sent inn.

Tross vanskene det siste året, mener Rønningen at det er gode muligheter for opprykk neste år.

- Klubben har sagt de skal ha det samme budsjettet og de samme sportslige ambisjonene som i fjor. Det er bra, sier burvokteren.

Ny trener - jo før, jo heller
Med kun tre utespillere over 30 år, så er det mange spillere som har tida foran seg i Mjøs-byen. Hvor mange som blir værende, er imidlertid et annet spørsmål.

- Jeg blir i alle fall, i alle fall hvis den nye treneren ønsker å ha meg med.

- Og får vi en ny trener på plass fort, så øker jo også sjansene for at vi skal beholde mange av de andre spillerne.

Men noen formening om hvem den nye treneren skal bli har Ivar Rønningen ikke.

- Det har sagt de ønsker en sterk og tydelig trener.

- Det lukter Arne Erlandsen. Er det en trener du kunne tenke deg?

Er ikke Liverpool
- Jeg ønsker ikke å ha noen formening om hvem den nye treneren skal være. Vi må imidlertid stikke fingeren i jorda og huske at vi ikke er Liverpool. Det er ikke alle vi kan klare å få tak i – av økonomiske, sportslige og beliggenhetsmessige grunner, innrømmer 31-åringen.

- Det eneste som er viktig er at klubben er 100 prosent sikker på at den nye treneren er god nok til å få oss blant de to beste i Adeccoligaen, slik at vi rykker opp, mener keeper Ivar Rønningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.