- Gud, ta meg vekk herfra

Foto: ANTONIE DE RAS (Reuters)

Slik reagerte Oscar Pistorius etter angivelig å ha drept kjæresten.

17.02.13 12:31

Den sørafrikanske paralympiske nasjonalhelten, Oscar Pistorius (26), ble fredag siktet for drapet på sin modellkjæreste Reeva Steenkamp (30).

Pistorius anklages for å ha skutt og drept kjæresten i sitt luksushjem i Pretoria, Sør-Afrika natt til torsdag.

En panikkslagen Pistorius skal ha ringt bestevennen rett etter at de tragiske skuddene falt.

- Min kjære, jeg har drept min kjære. Gud, ta meg vekk herfra, skal en gråtkvalt Pistorius ha sagt til bestevennen på telefonen.

- Jeg skjøt Reeva
Bestevennen forteller til avisen Sunday People at friidrettsstjernen tilsto på telefonen at han hadde skutt kjæresten.

- Jeg sa til ham: «Hva er det du snakker om?» Og han gjentok seg selv: «Det har skjedd en ulykke. Jeg skjøt Reeva», sier den ikke-navngitte bestevennen.

Pistorius brast sammen i gråt da han ble formelt siktet for drapet under et fengslingsmøte fredag.

- Han gjennomgår ting vi ikke kan forestille oss. Det er ikke noe hat i våre hjerter, sier faren til den drepte kvinnen, Barry Steenkamp, i et intervju med Daily Mail.

- Det var blod overalt
Pistorius skal ha båret sin blodige modellkjæreste ut av baderommet, der hvor hun ble skutt, og forsøkt å gjenopplive henne.

- Det var masse blod overalt, og de var overbevist om at Reeva fortsatt var i live da Pistorius ga henne munn til munn-metoden. Men hun døde like etter, sier en kilde som er kjent med saken.

Det har blitt spekulert på at modellkjæresten ble skutt da hun skulle overraske Pistorius tidlig om morgenen på valentinsdag. Det har også versert rykter om at modellkjæresten skal ha hatt et forhold til en venn av friidrettsstjernen. Men omstendighetene rundt hendelsen er ennå ikke kjent.

Politiet har tidligere uttalt at de ved flere anledninger har rykket ut til Pistorius’ luksushjem på grunn av husbråk.

Politiet frykter at den nedbrutte Pistorius vil begå selvmord i varetekt, og overvåker ham døgnet rundt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stringer

«Blade Runner»
Pistorius er også kjent som «Blade Runner» fordi han løper med karbonproteser på begge bein. Oscar Pistorius ble født uten leggbein, og allerede da han var elleve måneder gammel ble det bestemt at han måtte amputere begge beina.

Sørafrikaneren deltok i både OL og Paralympics i London i fjor. I 2011 ble han den første utøveren med proteser som stilte i friidretts-VM. Det samme ble han da han stilte opp i London-OL året etter. «Blade Runner» kjempet en lang kamp med Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) for å få lov til å stille i konkurranser med funksjonsfriske.

Pistorius har vunnet seks gull i Paralympics.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.