RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gullet forsvant med Gamst

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk (Scanpix)
Sist oppdatert:
Per Mathias Høgmo tror ikke lenger Tromsø kan ta seriegull. - Det forsvant da vi solgte Morten Gamst Pedersen og Peter Kovacs, sier han.

Tromsø var vårens store overrskelseslag i norsk fotball, og mange trodde «Gutan» skulle bli laget som detroniserte Rosenborg fra Tippeliga-tronen. Men etter at to av profilene ble solgt, har eliteseriens nordligste representant stagnert.

Og selv om det bare skiller tre poeng mellom TIL og Rosenborg når fem kamper gjenstår, innser Per Mathias Høgmo at det nok blir for tøft å hente inn trønderne.

- Ja, jeg tror nok vi må erkjenne det. Totalt sett ble vi så svekket at at vi ga fra oss for mange poeng utover høsten, sier den avtroppende treneren til VG.

Og selv om han ikke har villet snakke om det tidligere i sesongen, innrømmer Høgmo at han trodde på gull helt til frem til juvelen Morten Gamst Pedersen og jokeren Peter Kovac forsvant.

- Da tror jeg vi kunne vært med og kjempet helt ut, sier han.

Tromsø ligger på tredjeplass før den 22. serierunden. Avstaden opp til Rosenborg er på tre poeng og noen plussmål, mens Vålerenga på sølvplass ligger ett poeng foran og med fire mål bedre målforskjell. Nettopp VIF er motstander i mandagens kamp på Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere